Политика

Проблясъци от ГЕРБ: Корнелия Нинова е малка, за да „разчита мислите на Путин и Борисов“!

Проблясъци от ГЕРБ: Корнелия Нинова е малка, за да „разчита мислите на Путин и Борисов“!

герб768x432

И цялото БСП, и лидерът им са в безизходица и затова вадят темата за „Белене”. Това заяви на брифинг във Варна народната представителка от ГЕРБ Десислава Атанасова. Съветвам Корнелия Нинова да не се опитва да разчита мислите на Борисов и Путин – много е малка, каза тя, поставяйки на една плоскост Борисов с Путин.

Припомняме, на извънреден брифинг тази сутрин от БСП обвиниха премиера Борисов, че е направил „голям политически гаф“, разобличен от руската страна. Лидерът Корнелия Нинова акцентира на разминаването между коментара на Борисов за разговора с Путин и руските официални съобщения.

Атанасова отправи още два съвета към червената лидерка. Препоръчва й да не внася псевдорешения и псевдоискания за работата на законодателния орган. На трето място Десислава Атанасова препоръчва на Корнелия Нинова много спешно да вземе партията си в ръце и да издигне кандидат-президент, за да може и тя, и цялото ляво да бъдат обединени, да се явяват със сила и мощ на изборите и да покажат завиден резултат.

Атанасова припомни, че ГЕРБ ще обявяват своя кандидат за „Дондуков 2” през септември. Тя изрази надеждата си през ноември да се поздравят с президент от партия ГЕРБ.

Председателят на енергийната комисия в парламента Делян Добрев също смята, че БСП вадят темата за „Белене”, защото искат да заглушат вътрешно-партийните си проблеми.

По думите му БСП се тресе от скандали и се цепи така, както не се е цепила никога в над 100-годишната си история. Това е единствената причина, заради която в средата на месец август те проявяват активност по темата „Белене“. Темата „Белене“ се вадела винаги от страна на опозицията, когато искали да заглушат някоя друга тема, която не им е удобна, посочи Добрев.

Той подчерта, че в последните дни се вижда как БСП ще се саморазпадне заради това, че не може да си определи кандидат за президент. Затова извадили темата „Белене”, тъй като е най-шумна.

Великият нов лидер на БСП си позволи дори да прави оценка от името на Борисов и от името на президента Путин за какво всъщност те да искали да кажат и какво са казали”, коментира и Добрев темата за телефонния разговор.

Той обясни, че още в средата на юли БСП са внесли предложение за „Белене” и до края на месеца са могли да внесат проект за решение. По закон решение за изграждане на нова ядрена мощност взема Министерският съвет, а не Народното събрание. Поради тази причина социалистите не трябвало да искат извънредно парламентарно заседание, а решение от Министерския съвет, посъветва ги Добрев.

А ако все пак червените искали депутатите да се съберат през август, трябвало да съберат 48 подписа, а не да пишат писмо до шефа на парламента.

Делян Добрев подчерта още, че мораториум за „Белене” няма. Ако БСП искали да се случи нещо по същество по проекта „Белене”, щели да настояват за решение на МС.

Десислава Атанасова допълни, че БСП и лидерът им Корнелия Нинова не познават парламентарната практика, не познават Конституцията, нито Закона за енергетиката.

Били се подписали под псевдопроект. Внесеното в Народното събрание писмо било само обръщение към председателя. Атанасова направи препратка с произведението „Казаци пишат на султана“ – на това й приличало писмото на Нинова.

Писмото на БСП щяло да бъде разгледано на 31 август, когато парламентът започне работа. След като бъде разпределено до ресорните комисии, щяло да бъде взето решение дали ще стигне до пленарна зала.

News. bg

https://news.bg/politics/korneliya-ninova-e-malka-za-da-razchita-mislite-na-putin-i-borisov-skochiha-gerberite.html

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024