Политика

Р. Радев: Страхът от моята кандидатура е страхът на политическия елит! Не говоря „брюкселски език“, а български!

Р. Радев: Страхът от моята кандидатура е страхът на политическия елит! Не говоря „брюкселски език“, а български!

2111150697

Военните не са политици, нямат политическа подготовка, така представителите на политическия елит посрещнаха моята номинация. Да питам къде проведоха те тяхната политическа подготовка. В коя академия, къде се учеха да взимат решения? В кулоарите на парламента ли? Коя е цената на техните грешки? На нашите гърбове е цената на техните грешки!

В този изключително емоционален стил, посрещнат с ръкопляскане, кандидатът на БСП ген. Румен Радев обобщи реакциите на неговата номинация за президент от страна на т.нар. политическа класа. Направи го сред членовете на движение „3 март“ в читалището на столичния район „Младост“. Повечето от слушателите му бяха бивши военни от съюза на офицерите от запаса, Национална асоциация „Сигурност“, асоциация „Защита“, движение „Русофили“, асоциацията на бившите разузнавачи, движение „Тангра“.

„Моята номинация за президент срещна яростен отпор. Политическият елит обяви, че това е абсурд, че това е неприемливо за държавата“, каза още ген. Радев. Той обвини политиците в опит за обезличаване на президентската институция.

В началото на срещата той обяви, че иска да чуе какво мислят хората, които са дошли да го видят. Но стегнато обясни и своята позиция по състоянието на страната.

„В България има криза, криза на ценностите, има криза в управлението на страната. Причините са – липсата на ясна и дългосрочна визия за управлението на станата, управляващите се ограничават в рамките на своя мандат. Липсва откровен, истински анализ за реалното състояние на страната. Проблемите се замитат, а истината се крие зад някакви напудрени отчети. Липсва държавническа воля и решителност за налагане на държавнически решения“, каза кандидат-президентът на БСП.

И подчерта: „В гонене на т.нар. макрорамка и на интересите на олигархията се забравя за най-важното – проблемите и интересите на обикновения човек.“

В изложението си бившият шеф на ВВС на практика обясни защо подготовката на хора като неговите слушатели им дава право да влязат в политиката. Защото са били длъжни да бъдат стратези, да бъдат дипломати, това са хора, които са мениджъри, които са водили другите с личния си пример. И попита колко от политиците са мотивирали поне няколко човека през живота си.

„Аз познавам в съвременен мащаб няколко летци, които са станали президенти, обратния случай не ми е известен“, каза под аплодисментите на залата ген. Радев.

Той обобщи, че страхът от неговата кандидатура, това е страхът на политическия елит в управлението на държавата да попадне човек, който не е минал през месомелачката, не е оплетен в мрежите на зависимости, не говори „брюкселски език“, а български и който е свикнал с риск за кариерата си да казва „Не“.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Rumen-Radev–Koya-akademiya-zavarshiha-chlenovete-na-politicheskiya-elit-/108351/2/48

Политика

More in Политика

big_768206

Скандал в парламента: Кой шмърка в залата и кой ползва крем от тестис на усурийски тигър

март 29, 2024
горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024