Политика

Слух или или не: ГЕРБ изправя М. Попова срещу ген. Радев? Разчита на подкрепата на ДПС!

Слух или или не: ГЕРБ изправя М. Попова срещу ген. Радев? Разчита на подкрепата на ДПС!

vice

Маргарита Попова вече била дала своето съгласие да се кандидатира за президент. ГЕРБ е пред истинско изпитание особено след като БСП издигна кандидатурата на ген. Румен Радев за президентската битка. Истината е, че това обърка плановете на ГЕРБ за лесна победа в битката за Дондуков 2, пише сайтът Bnews, като цитира в. „Галерия“.  Това е поредният слух или спекулация, която се завъртя в медийното пространство.

Днес вицепремиерът Томислав Дончев категорично заяви пред Нова тв, че Борисов на 100% няма да е кандидатът на ГЕРБ. Той познавал плановете на премиера за следващите години и имал достатъчно друга работа.

Този път обаче тезата „и магаре да предложим, ще го изберат“ май няма да сработи. Според Дончев Йорданка Фандъкова била силен кандидат и успешен президент. Дончев обаче не даде категоричен отговор дали столичният градоначалник ще бъде евентуалния кандидат на ГЕРБ.

От ръководството на партията търсят такъв човек, който да се хареса и на ДПС и от привържениците на левите партии, за да се разсее вотът на „червените“.

Песента, която ГЕРБ пее в последните дни е, че кандидатът трябва да е разпознаваем, да излъчва респект и компетентност и да е фигура с високо обществено доверие. Кой по-подходящ от Маргарита Попова, щом Бойко Борисов упорито твърди, че няма да се кандидатира?

Една голяма част от БСП смята, че именно Маргарита Попова „може и трябва“ да олицетворява единството на нацията.

ДПС пък ще подкрепи кандидата за президент на ГЕРБ. Според източници на „Галерия“ подкрепата ще дойде точно навреме. Не е случаен фактът, че преди седмица правителството отпусна 27 млн. лв. на 47 малки общини, повечето от които са иманно на ДПС.

Bnews

http://www.bnews.bg/article/215365

Политика

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024