Личности

Тръмп към „ястребите“: Опитите за връщане на Крим в Украйна водят до Трета световна война!

Тръмп към „ястребите“: Опитите за връщане на Крим в Украйна водят до Трета световна война!

660_0cbed5695e707456d8c7f8144030500d

Опитът да бъде върнат Крим в състава на Украйна ще доведе до Трета световна война, заяви кандидатът за президента на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от „Взгляд“ във вторник (2 август).

В понеделник пред привърженици в Охайо политикът отвърна на многобройните критики на медии и опоненти по повод изказванията му, свързани с Украйна.

В ефира на телевизионния канал АВС миналата неделя Тръмп заяви, че „Путин няма да влезе в Украйна“, припомня изданието. Водещият Джордж Стефанопулос му опонира, че „Путин вече е в Украйна“, застъпвайки популярната в американските медии гледна точка за присъствие на руски войски в Източна Украйна. По този повод Русия нееднократно е заявявала, че няма никакво участие във вътрешноукраинския конфликт и е заинтересована от скорошното му разрешаване.

„Та този човек каза, че те (Русия) вече са в Украйна. Отвърнах му, че това беше преди две години. Искате да си го върнете ли? Искате да получите Трета световна война, за да си върнете Крим?“, заяви Тръмп.

Преди това политикът написа в Twitter: „Когато заявих в интервю, че Путин „няма да влезе в Украйна“, имах предвид – ако аз съм президент“.

Миналата седмица Доналд Тръмп заяви, че ако бъде избран на президентския пост, е готов да преразгледа въпроса за признаването на Крим като част от Русия и за отмяната на антируските санкции.

С представянето на Тръмп като „руски човек“ Хилари Клинтън само му помага, пише „Взгляд“ в анализ по темата. Предвид мащаба на кампанията, може смело да се предположи, че темата за „подривното руско влияние“ ще се превърне в основно оръжие на демократите срещу Тръмп в оставащите сто дни до изборите, пише изданието.

„Америка изпада в привичната за нея русофобска истерия – и това е страната, която единствена в света си е присвоила правото да се намесва във вътрешните работи на абсолютно всички страни и го прави от векове. При това намесата се извършва с всички възможни средства, ограничавани единствено от съпротивителните сили на жертвите – от военно нахлуване до идеологическа война, от подривна дейност до преврати, от финансов натиск до санкции. И на този фон американците се опитват да убедят света, че Русия оказва влияние върху вътрешната им политика“, пише „Взгляд“.

Според изданието идването на Тръмп на власт няма да превърне Русия и САЩ в приятели, нито в партньори, но ще намали напрежението и ще отслаби противостоенето. „Победата на Тръмп няма да доведе до отказ на контролиращите САЩ наднационални елити от плановете им за световно господство, нито до самоизолация на Северна Америка. Но ще даде шанс на реалистите в американския елит да се опитат да проведат сложна геополитическа комбинация, за да спрат намаляващото от няколко години влияние на САЩ“, пише авторът.

Според него един от елементите на тази комбинация ще бъде преходът от грубо сдържане на Русия към нейното приобщаване в общи проекти, към „отделянето“ й от Китай и привързването й към Европа (естествено, атлантическа, а не независима).

„Тази американска стратегия няма да сработи – но на Русия й е по-удобно и изгодно да играе партия с Тръмп-Кисинджър, отколкото да се бори с измислените силови блокове на Клинтън-Олбрайт-Бжежински, безнадеждно закотвени в миналия век на „американското всемогъщество“.

Изданието прогнозира, че е възможно американските избиратели да направят правилния за Русия и за себе си избор, и то без каквото и да било вмешателство от страна на Путин, ако не се брои активната експлоатация на името му по време на кампанията.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/08/02/trmp-opitite-za-vrshchane-na-krim-v-ukrayna-vodyat-do-treta-svetovna-voyna_617249

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023