Личности

Тръмп предлага данъчна революция: 33% ДОД при сегашните 40%, корпоративен данък за фирмите – 15% вместо 40 на сто!

Тръмп предлага данъчна революция: 33% ДОД при сегашните 40%, корпоративен данък за фирмите – 15% вместо 40 на сто!

768x432Кандидатът за президент на Републиканската партия в САЩ Доналд Тръмп заяви, че планира най-голямата данъчна реформа от времето на президента Роналд Рейгън насам. В предизборна реч той обясни, че като президент на страната ще въведе данъчни облекчения за всички – от семействата с деца до най-големите корпорации.

Подробности за данъчния план на Тръмп все още няма, но в реч в Detroit Economic Club, той обеща, че през следващите няколко седмици ще разкрие повече детайли около реформата.

Обещанието е за повече ползи за работещите семейства, като в същото време богатите плащат своя дял в данъчната система на страната. Според много анализатори, обаче, най-големите печеливши от предвидените реформи ще са хората с високи доходи, съобщава CNBC.

Сред обещанията на Тръмп е и да намали корпоративния данък в САЩ на 15%, така че той да стане конкурентен в глобален мащаб и да „направи САЩ най-привлекателното място за инвестиции в света“. В момента най-ниският праг на данъка за фирмите е 40 на сто.

Освен това Тръмп предлага данъчната ставка за доходите на физическите лица /ДОД/ да не надхвърля 33% при равнището от сегашните 39.4%.

Според Tax Policy Center данъчни облекчения ще има за всички, но при хората с най-високи доходи, те ще са най-много и като абсолютна стойност и като процент от доходите.

От Tax Foundation пък обясняват, че според данните за реформата, обявени до момента, тя буквално ще „взриви федералния бюджет“, като ще добави трилиони долари към държавния дълг. Разчетите на фондацията показват, че за 10 години данъчната реформа на Тръмп ще струва 12 трилиона долара.

Ако се изчисли увеличения икономически ръст на САЩ вследствие на данъчната политика, американското правителство пак ще има допълнителен дълг в размер на 10 трилиона долара за 10 години. Средствата ще трябва да се набавят чрез още заеми, което ще увеличи драматично дълга на нацията, обясняват още от Tax Foundation.

Еconomy.bg

http://www.economy.bg/world/view/24838/Trymp-obeshta-naj-golyamata-danychna-reforma-ot-Rejgyn-nasam

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023