СВЯТ

Хакери удариха Сорос и „Отворено общество“! Лъснаха документи за финансиране на избори в ЕС и на миграцията!

Хакери удариха Сорос и „Отворено общество“! Лъснаха документи за финансиране на избори в ЕС и на миграцията!

George Soros, Chairman of the Open Society Institute, smiles at a forum sponsored by the New America Foundation in Washington September 13, 2006. Soros discussed "the age of fallibility, the consequences of the war on terror".    REUTERS/Jason Reed  (UNITED STATES)

Повече от 2 500 електронни документа на организации, контролирани от милиардера Джордж Сорос, са били източени от компютърни хакери.

Проникването е станало в събота и бе оповестено от сайта DC leaks. Откраднати са стотици писма вътрешна документация на многобройни дружества и организации, управлявани от Сорос, най-вече от фондация „Отворено общество”.

Документите са от периода 2008-2016 година и са класирани по географски райони, такива свързани със Световната банка и кореспонденция с офиса на президента на САЩ.

В документите има информация за работни планове, стратегии, приоритети и други дейности на Сорос, както и доклади и анализи за избори в Европа, за миграцията и бежанците.

Според DC leaks проникването е извършено от американски активисти, които искат да разкрият истината за „начина на вземане на решения в САЩ, както и за ключови елементи от американския политически живот”.

Експерти по сигурността обаче, обвиняват за изтичането на електронна информация руски хакери, съобщава „Блумбърг” (Bloomberg), аналогично на случая с проникването в сървъра на Демократическата партия в САЩ, което разкри, че нейни представители активно са работели срещу кандидатурата на Бърни Сандърс за президент.

От DC leaks определят Сорос като: „олигарх, който спонсорира Демократическата партия, Хилари Клинтън и стотици политици по цял свят”.

През юни хакери отново разпространиха информация за фондациите на Сорос. Проникването е съобщено на ФБР.

Хакери в DC Leaks също разкриха мейли на бившия натовски генерал Филип Брийдлов, които показват, че той се е опитал да провокира президента Обама да започне конфликт с Русия. Брийдлов заяви пред СиЕнЕн през юли, че мейлите са откраднати като част от инициирана от държава разузнавателна операция.

Изтекъл в интернет мейл, разпространен по-рано тази седмица от „Уикилийкс”, показва Сорос как е съветвал Хилари Клинтън по време на мандата й на държавен секретар да се справи с напрежение в Албания.

Фондациите на Сорос предоставят финансиране на Международния консорциум на разследващите журналисти, които по-рано тази година разкриха „Панамските документи”, включващи милиони документи на кантората „Мосак Фонсека”, показващи как богатите укриват данъци.

Vesti.bg

http://www.vesti.bg/sviat/hakeri-udariha-soros-i-otvoreno-obshtestvo-6057535

More in СВЯТ

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
байдъъън

Байдън: Канибали изядоха чичо ми

април 18, 2024
768x432

Politico: Украйна върви към загуба на войната, Путин никога не е бил по-близо до целта си

април 17, 2024
Апти_Алаудинов_2343663925109928787_8510251585202529343_big

Командирът на „Ахмат“: Когато ковчезите започнат да пристигат в Париж, Франция ще изтрезнее

април 16, 2024
руски военни

Руските войски са ударили френски наемници в Славянск

април 15, 2024
280401396030c2c393fc109dd0674aed

САЩ предали на Иран чрез Турция: Операцията да бъде „в определени граници“

април 14, 2024