Политика

Европа е фалирала! Дългът на Италия е 130%, Германия е с 3% дефицит, ние 3% нагоре… трябва да сме усмихнати, красиви!

Европа е фалирала! Дългът на Италия е 130%, Германия е с 3% дефицит, ние 3% нагоре… трябва да сме усмихнати, красиви!

„Със съседите от Турция трябва да пазим добри отношения, това е било от векове и за векове. Знаете ли колко е дългът на Италия – 130%, на Франция – 100%, на Испания и Португалия – 80%, на Германия – 60%. Това знаете ли какво означава? Че 2 години трябва да работят без да дадат 1 евро заплата.

Германия е с 3% годишен дефицит, а ние сме с 3 % нагоре и 13 млр лева във фискалния резерв. Моля се да опазим България от емигрантите. Сега имаме по 300 преминаващи на нощ…
BOIKO BORISOV COOL 5435453

Това са част от коментарите на Първия държавен и партиен ръководител Бойко Борисов от таз сутрешното му програмно интервю по Би ти ви.

Трябва да сме усмихнати, за да сме по-красиви. Всеки ден е хубаво, че сме живи и здрави и да се радваме. Проблеми има винаги. Толкова хубави неща направихме, че имаме повод да се усмихваме.
Борисов се обърна към хората, които го определят като пощенски гълъб: „Само един идиот може да каже това и то, когато европейските лидери търсят варианти за успокояване на ситуацията в Турция“. Той обяви, че посещението му в Турция не е било посредничество, а висша дипломация. „Ако тази държава започне да се срива като икономически колос, не знам тези хора дали си дават сметка, че ако не се вложи висша дипломация от целия свят, последиците ще са катастрофални“. Борисов подчерта, че ние като държава сме длъжни да пазим добри отношение с нашите съседи.
„Това, че ги дразни някои хора, че в света лидерите си говорят с мен по малко име и че идеите ми стават решения в Европа, е друго. Това е ежедневна работа на един премиер, който иска да го чуят“. Той даде пример, че вчера един час Доналд Туск е слушал какво иска Борисов. „Аз на колегите в Европа им казах, че най-много ме дразни изречението, че България не е сама. Аз искам пари, техника, подкрепа. Аз съм човек на действието – това което беше поето като ангажимент искам в пъти да се увеличи“.
боре0229021001454500582_534011_600x458
„Аз съм човек, който винаги се опитва да чуе и проблемите на другите. Турските колеги казват, че вече три години издържат 3 милиона бежанци. До този момент Европа е дала нищожни пари по споразумението. Турция казва, че изнемогва. Те ме попитаха както ще направим от европейската солидарност. Преди всичко за военните действия, които водят. Исках да знаят колегите, че на един ден път от България се водят войни и ние сме пряко ангажирани в целия този процес.
И аз съм против политиката на Турция, но това ни е съседът, това ни е границата. Имаме още осем километра, за да завършим оградата. Факт е, че от една година натискът към нас е по-малък. Когато дойдат хиляди на оградата какво а правим – да стреляме по тези хора ли? Ще трябва да ги пуснем. Но тогава българските граждани ще попитат защо ги пускате? Не е ли по-добре да стоят в зоните за сигурност. Ако не е в Турция или в Гърция зоната за сигурност ще е в България“, добави премиерът.
Борисов не скри гнева си от определенията, че тича при васала си в Турция. Той каза, че не е важно какво се говори за него тук, а какво пише в европейските медии. „Историята ще даде оценка за мен. Борисов пожела на всички негови критици да бъдат привиквани в Европа да се обясняват“.
„Очаквам практическа помощ след съвета в Братислава. Той отново напомни, че вече стотици левове сме изхарчили за охраната на границата“. На финала на разговора той призова партиите да се консолидират за президентските избори, за да се справим с мигрантската криза, която се задава.
Би ти ви, Ю коментс, Новини БГ

http://youcomments.com/

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024