Личности

Клинтън пак скочи на Путин: Има руска намеса в изборите в САЩ! Получавам алергия от Тръмп!

Клинтън пак скочи на Путин: Има руска намеса в изборите в САЩ! Получавам алергия от Тръмп!

хилари-путинphoto_verybig_104852

Кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън твърди, че съществуват „достоверни информации“ за намесата на Русия в президентските избори в САЩ. Това бившата първа дама заяви пред журналисти на борда на самолет.

„Наистина съм обезпокоена от достоверните информации за намесата на руското правителство в нашите избори“, цитира казаното от Клинтън вестник „Политико“. Така бившият държавен секретар на Щатите коментирала пред журналисти съобщенията в американски медии за разследването от страна на тайните служби на кибератаките през последните няколко месеца.

„Фактът, че специалисти от разузнавателните ни служби проучват това (кибератаките – бел. ред.) и ги приемат сериозно, повдига някои важни въпроси по повод потенциалната намеса на Русия в нашия изборен процес“.

От „Политико“ подчертават, че това била първата пресконференция на Клинтън от 275 дни насам, докато само през настоящата година нейния съперник за висшия пост в Белия дом Доналд Тръмп е провел 17 пресконференции.

Преди седмица руският президент Владимир Путин в интервю за агенция „Блумбърг“ опроверга съобщенията за намесата на Москва в американските избори. Той подчерта, че Москва никога не се е намесвала и няма да го прави, а следи предизборния процес, очаква резултатите от вота , а след това Кремъл е готов да работи с всяка администрация във Вашингтон, стига тя да желае това.

Клинтън не пропусна да се заяде и със съпереника си републиканец Доналд Тръмп, като заяви, че имала алергия към него, предаде ТАСС. Шеговитото признание тя направи по време на предизборен митинг в Кливланд, щата Охайо.

„Всеки път, когато се сетя за Тръмп, получавам алергия“, оправда се тя, докато се бореше с остър пристъп на кашлица. Сътрудници й донесоха чаша вода и таблетки против кашлица и тя продължи речта си. За пореден път Клинтън заяви, че Тръмп не притежава необходимия темперамент и като цяло не отговаря на изискванията, за да стане президент. По думите й той има странно влечение към диктатори, предаде Ройтерс.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Klintan-skochi-na-Putin–Ima-ruska-namesa-v-izborite-v-SASht/108991/7/96

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023