ОБЩЕСТВО

Майка и двете й деца са на път да останат на улицата, заради законен обир от държавата!

Майка и двете й деца са на път да останат на улицата, заради законен обир от държавата!

1472904283-sistemen-bufer-1

43-годишната пловдивчанка Светла Папазян е достигнала крайна фаза на отчаяние. Тежко финансово положение заради неизплатен дълг от  държавата е принудило жената дори да опита да сложи край на живота си.  Историята започва още преди трийсет години, когато родителите на Светла влагат пари в жилищно-спестовен влог.

През 2011 година те прехвърлят на дъщеря си лихвоточките, които са на стойност от 10 500 лева, и тя решава да си купи апартамент.Купува жилище в квартал „Изгрев” за 32 000 лева и започва да чака държавата да й изплати дължимата сума. И така до днес…

Междувременно липсата на средства я кара да ипотекира жилището, а вноската се оказва твърде висока за възможностите й. Жената отглежда двете си деца сама и работи като кондуктор в градския транспорт. От шест месеца не е плащала вноските за ипотеката  и очаква до няколко месеца да й вземат жилището. През годините отчаяната жена обикаля всички възможни институции, моли за помощ десетки общественици, но реакция няма, пише TrafficNews.bg.

„Това е законен обир от държавата! Не искам чужди пари, а просто да ми върнат моите. Свързах се с депутати, молих се на съветници, дори намерих телефона на премиера… никой обаче не ми помогна! Пет години ходя по мъките и психиката ми просто не издържа, нагълтах се със сънотворни, защото искам всичко това да приключи. Не знам какво ще правя и как ще се оправя”, заяви Светла.

Оправданието, което получава от Държавния компенсаторен влог, е, че парите от бюджета не са достатъчни и да очакват плащания в най-скоро време… и така пет години.

Всяка година в бюджета за тези лихвоточки се залагат по 11 130 000 лева. В момента собствениците на 10 500 влога очакват да си получат 79 милиона лева.

Светла обаче има две деца и трябва да се бори за живота и дома си. Това я кара да се обърне към хората с молба за финансова помощ. Всеки, който желае да й помогне, може да се свърже с редакцията на TrafficNews.bg на номер 070010248.

Трафик нюз

http://www.trafficnews.bg/

 

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024
запрянов

Военният Запрянов: Oт стратегически интерес за България e Украйна да победи, Русия е заплаха за нашата сигурност

април 15, 2024
левон

Хампарцумян: Войните стимулират технологичното развитие и по-бързия индустриален растеж

април 15, 2024
елена п

Елена Поптодорова екзалтирано от САЩ: Подкрепата за Израел е споделена и непоклатима

април 14, 2024
Image_17635178_40_0

Ще побеснеете: Смразяваща подробност от стрелбата по 18-месечното дете във Враца, ето какво са казали родителите

април 13, 2024