Европа

Немският бизнес към Меркел: Няма работа за мигрантите в Германия! 80% са без всякаква квалификация!

Немският бизнес към Меркел: Няма работа за мигрантите в Германия! 80% са без всякаква квалификация!

мигранти ББС1464938953-0000212508-article3

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че е необходимо да се вземат „важни решения“, за да се интегрират бежанците като работна сила в Германия по-бързо, предаде агенция Ройтерс. Меркел се срещна с големите компании в страната, които са наели малко над 100 бежанци, откакто около 1 млн. мигранти пристигнаха в Германия през миналата година.

Канцлерът се бори за политическото си оцеляване след политиката си а отворени врати и привика шефовете на някои от най-големите компании в Берлин в сряда, за да си обясни липсата им на действие и да обменят идеи как могат да се справят по-добре.

Много от бизнесмените обаче заявиха, че липсата на познания по немски език, невъзможността на повечето бежанци да докажат някакви квалификации, както и несигурността около разрешителното им да останат в Германия, им пречат да действат бързо.

Ангела Меркел каза, че ако е необходимо, могат да бъдат изработени специални разпоредби, за да се ускори интеграцията на бежанците в работна среда, но все пак призна, че това изисква време.

„Много от тях ходят на интеграционни курсове, а други чакат да се включат в тях. Ето защо мисля, че трябва да покажем малко търпение, но и да сме готови по всяко време да вземем важни решения“, обясни канцлерът.

 

Най-много чужденци са назначени в германската пощенска служба „Дойче Пост“.

Бежанците се занимават предимно с доставянето на писма и колети.

„Като се има предвид, че 80% от търсещите убежище не са високо квалифицирани и нямат висока степен на владеене на немски език, ние сме им предложили предимно работни места, които не изискват технически умения и непрекъсната комуникация“, каза говорител на компанията.

Ясно е, че първоначалният ентусиазъм, че вълната от мигранти може да стимулира икономическия растеж и да спомогне за облекчаване на недостига на умения в Германия – където населението в трудоспособна възраст се очаква да се свие с 6 млн. души до 2030 г. – се изпарява.

Повечето германски компании, особено тези в производството, предпочитат да наемат хора чрез структурирани програми за обучение, в които младите хора се обучават в продължение на четири години за висококвалифицирани и понякога специфични работни места.

Наскоро пристигналите от Сирия, Ирак, Афганистан и други места напоследък, обаче, са предимно зле подготвени дори за обучението.

 

„Нашият опит показва, че отнема минимум 18 месеца за един добре обучен бежанец да мине през процедурата за предоставяне на убежище и да научат немски език на достатъчно ниво, за да кандидатстват за работа“, каза говорителят на „Дойче телеком“, която планира да вземе 75 бежанци като стажанти тази година, но все още не може да предложи постоянно работно място.

Междувременно избухнаха сблъсъци между местни жители и бежанци в германския град Баутцен,

съобщи местната полиция.

ОТ ФОРУМА:

Мислех си че няма по лошо от радикализирани неграмотни първобитни малоумници по улиците на градовете . Ето на имало – радикализирани неграмотни първобитни малоумници работещи в производството , в магазините ….. с достъп до продаваните храни , личната информация на хората , достъп до частните домове и обществени сгради .
До сега нападаха хора по улици и площади и взривяваха кафенета а сега спокойно могат да тровят храни , да избират кого да нападат по домовете на гражданите и да минават спокойно покрай охраната в големите офис сгради . Ахмед – чистача , Али – доставчика , Мохаммад – продавача в супермаркета .
Някой ще каже че не всички са радикализирани . Да, така е , но поради сляпата си и безмозъчна преданост към техния Аллах това става лесно и бързо . И за един град с 10 000 мигранта са достатъчни само 5 за да удавят улиците в кръв и хаос .
Благодарение на изкуфялата дъртофелница Меркел .

При условие, че сред етническите германци в Четвъртия анти-европейски райх – Германия, безработицата вече е над 9% и скоро ще надхвърли 10% заради липсата на руския пазар и затварянето на Китай за скъпи немски продукти, нали се сещате, че сблъсъка между местния наемен пролетариат и външния пролетариат е неизбежен.
А тия даже не са и работещи и ще лапат от социалните помощи на германците.
Да познаем ли, кого германците ще нарочат за врагове освен евро-райхфюрерин Меркел ?

Vesti.bg

http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/niama-rabota-za-migrantite-v-germaniia-6058826

More in Европа

ako-rusiia-specheli-voinata-evropa-726

Урсула фон дер Лайен с епохално откритие: Ако Русия спечели войната, Европа вече няма да е същата

април 24, 2024
1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024