Политика

Ненчев подава оставка, ако Радев стане президент! Радев: „С удоволствие ще чуя тази новина“!

Ненчев подава оставка, ако Радев стане президент! Радев: „С удоволствие ще чуя тази новина“!

перукан768x432

Военният министър Николай Ненчев намекна, че ще подаде оставка, ако на сутринта след изборите се събуди с върховен главнокомандващ генерал Радев.

Ненчев не пожела да коментира качествата на червения кандидат. На въпроса дали би работил в синхрон с президент Румен Радев, той отговори: „Нека ви отговоря по-късно на този въпрос. Имам своето решение обаче”. Помолен за уточнение дали решението му е оставка, Ненчев само загадъчно се усмихна.

За днешното решение на РБ за двойката Трайчо Трайков-генерал Събев той коментира, че тя трябва да бъде утвърдена от Изпълнителния съвет на блока след празниците. Според Ненчев тази двойка има големи шансове. Имаме достойни кандидати, които отговарят на нашите изисквания, убеден е той.

В кандидатурата на генерал Румен Радев за президент военният министър не вижда конкуренция, тъй като генералът в реформаторската двойка имал достойни качества с много добра експертиза.

Генерал Румен Радев пък заяви днес, че не е притеснен от кандидат-президентската двойка на реформаторите. Приемам всякакви опоненти, заяви той преди заседанието на предизборния щаб на БСП. Те не могат да са ми конкуренция, категоричен бе той. Конкуренцията му е ГЕРБ.

Той има обяснение и за атаките срещу него в жълтите медии:„ Когато има силен кандидат, който навлиза в чужди интереси, винаги има атаки”. Нищо вярно нямало в жълтите публикации.

За намека на военния министър, че ще подаде оставка, ако Радев стане президент, генералът заяви: „С удоволствие ще чуя тази новина”. Радев бе категоричен, че той ще има решаващата роля в кампанията. Генералът имал и думата за състава на предизборния щаб.

Лидерът на червените Корнелия Нинова пък даже не беше чула за реформаторската двойка. Според нея в този президентски вот се очертавала битка за България. Важната дума в тази кампания, по думите й, щяла да е на генерал Румен Радев.

За намека на Николай Ненчев, соцлидерката беше категорична: „Той отдавна трябваше да си подаде оставката. От БСП сме му я искали поне няколко пъти и то не по тази причина, а заради неадекватната му политика за България”.

Нюз БГ

https://news.bg/politics/reformatorite-ne-sa-mi-konkurenti-uveren-general-radev.html

More in Политика

big_12

Главчев с ново 20: Предложих на президента аз да поема Външно, не знам дали и кога ще издаде указ

април 20, 2024
171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024