ОБЩЕСТВО

„Не всеки трябва да бъде висшист, за да работи и получава достойно заплащане“!

„Не всеки трябва да бъде висшист, за да работи и получава достойно заплащане“!

Plevneliev-idiot-2
Безсрамието на Нещото, което се води държавен глава, мина всякакво благоприличие. Днешното му изявление пред ученици е израз на огромно лицемерие, защото у нас нито работа се намира, нито заплащането й в масовия случай е достойно за човешко съществуване… А сравненията му със страни като Швейцария на фона на политиката, която водят днешните управляващи, са цинични.
„През последните години ние само гледахме и даваме за пример Швейцария, затова как е решен проблемът с младежката безработица. В 67 европейски държави тя е сведена до нула процента, затова аз съм удовлетворен, че и в България политиците дадоха път на дуалното образование. Не всеки трябва да бъде висшист, за да работи и получава достойно заплащане“.
Това заяви Росен плевнелиев, който заедно с посланика на Швейцария Н.Пр. Денис Кнобел, зам.-министърът на образованието Диян Стаматов и зам.-кметът на София Тодор Чобанов присъстваха на откриването на паралелка по дуално обучение в Професионалната гимназия по механоелектротехника „Никола Й. Вапцаров“ – София.
В нея ще бъдат обучени 27 ученика, които ще се дипломират като специалисти в професия – Електротехник по производството, предаде Новини.бг.
Училището е част от 16-те професионални гимназии в цялата страна, в които е въведено обучение в пет професии по системата „учене чрез работа“ по швейцарски модел в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество ДОМИНО („Дуално образование за модерните изисквания и нужди на обществото“).
Плевнелиев заяви пред учениците, че е най-щастливият в този момент, тъй като с откриването на тази паралелка много млади хора ще могат да получат своята професионална реализация.
Според Плевнелиев е по-важно младите да знаят и да могат да пипнат нещо с двете си ръце и да го направят както трябва. „Това вече ще може да стане в паралелките, в които се обучават по дуалното образование“, обясни президентът и допълни, че трябва да мислим за младите хора и да работим с визия занапред.

 http://www.novini.bg/news/

More in ОБЩЕСТВО

extlb9pkgsfa1pgpezzg

Армията ни продължава да намалява, военните пилоти почти не летят, а моряците не плават

май 5, 2024
nova-tv-rozhdestvo-768x397

Нова телевизия сцепи мрака с идиотски гаф за Великден

май 5, 2024
IMAGE_13975557_40_0

Румънска реч оглася Слънчев бряг, украинки решиха проблемите на търговците / ВИДЕО

май 5, 2024
christos2

Христос Воскресе! Честит Великден! Много здраве и благополучие!

май 4, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024