Политика

Не приемам държавата да се управлява с тв скечове! Българските граждани не са публика, която да забавлявам, за да ми ръкопляска!

Не приемам държавата да се управлява с тв скечове! Българските граждани не са публика, която да забавлявам, за да ми ръкопляска!

2111150697
Кандидатът за президент на БСП генерал Румен Радев призна своя различен от премиера Бойко Борисов стил на говорене и отношение към българите.
Не приемам държавата да се управлява с телевизионни скечове. Аз имам друго кредо. Не гледам на българските граждани като на публика, която да забавлявам и която да ми ръкопляска за моите пози. Гледам на българите като критично мислещи хора, заяви той пред „Дарик“.

Ген. Радев обяви, че би отишъл на Парада на победата над фашизма на 9 май в Москва, ако получи покана.

Настоящият държавен глава Росен Плевнелиев отказа да присъства на събитието в руската столица през миналата година, когато се честваше 70-годишнината от края на Втората световна война.Ген. Радев каза, че би следвал по-балансирана външна политика от сегашната и след Брюксел би посетил и Вашингтон, и Москва.

България трябва да има независима външна политика, България трябва да преследва своите интереси. Загубихме много от това, че обявяваме в една или друга степен Русия за враг. България не трябва да си търси врагове. Времето не е такова да си създаваме врагове. България трябва да търси партньори, особено що се отнася до икономика, до пазар. Да не забравяме, че Русия е един огромен пазар и нашият бизнес би получил един много добър стимул, ако се развива в това отношение, коментира той.

По думите му е много важен и диалогът с нашите съседи: „Важно е да правим една външна политика, която да отговаря на интересите на българския народ, защото виждаме в момента по един и същи казус няколко политики. Ние по-скоро организираме не външна политика, а май организираме посещения“.

Ген. Радев отхвърли обвиненията на военния министър Николай Ненчев, че е изпаднал „в тежък конфликт на интереси“ с назначението на съпругата си Десислава за финансист в структурата на Военновъздушните сили: „Министър Ненчев както винаги стреля в грешна посока, дори и с това назначаване. Жена ми е назначена от генерал Попов – настоящият началник на отбраната, през 2011 година за финансист, не от мен. Всички неща, които каза министър Ненчев, колкото и да не искам да го коментирам, защото той е един отдавна компрометирал се министър на отбраната, все пак би следвало да се внимава в това говорене“.

Dir.bg

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-prezidentski-izbori-2016-gen-rumen-radev-23775607?nt=4

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024