ОБЩЕСТВО

Предават българските национални интереси в Сакар и Странджа! После и в цяла България!

Предават българските национални интереси в Сакар и Странджа! После и в цяла България!

Тезата на Кристалина Георгиева, която днес правителството подкрепи за за шеф на ООН, че със заселване на бежанци ще се реши демографският проблем на България е висш цинизъм. 

Подобен цинизъм или неразбиране важността на проблема с мигрантите сподели в предаването Неделя 150″  председателя на Сдружението на общините Гинка Чавдарова. Тогава тя каза, че в общини с „тежки демографски характеристики“ ще се заселват бежанци. Вече имало такива пилотни проекти.

От изказването на Гинка Чавдарова прозира замисъл на правителството за трайно заселване на бежанци в България на семеен принцип споделиха социалистите.

Елховското село Бояново вероятно ще едно от местата, в които ще бъдат настанени бежанци. По информация на bTV в изоставените казарми до селото, в палатки и фургони, ще живеят повече от 2000 мигранти. Настаняването им ще става поетапно, след като базата бъде ремонтирана.

Подобно действие направо ще унищожи местното население в Сакар и Странджа и ако се настанят трайно мигрантите то съвсем скоро в срок от няколко години мюсюлманският етнос с неговата раждаемост и фанатизъм ще създаде значими пречки на християнското население и неговите традиционни обичаи и начин на живот …

Ако се настанят трайно мигрантите, местните ще имат проблем с мюсюлманските традиции и обичаи, а и ще е гнет за местното население … От християни и мюсюлмани едно тесто не става дори и в развитите страни, та камо ли в България.

Обезлюдяването на цели региони трябва да се решават не със заселване на мигрантски семейства, а на български семейства. Социалистите направиха разумно предложение в закона за бюджета за 2017 г. да се отдели сума, с която да се инвестира в такива райони.

Държавата да закупува обезлюдените жилища, да ги ремонтира и да ги предоставя на млади български семейства срещу символичен наем.

От този фонд да се прави и инвестиционна част за производство в тези обезлюдени места.

Държавата да се погрижи за тези млади семейства в България, които нямат това – жилище, работа, социална сигурност, а не да ги гони и на тяхно място да приема бежански семейства и да им предлага тези държавни помощи.

Подобна практика беше изпробвана при соца в Странджа, но …

През 1982 г. по поръчение на ЦК на БКП, Министерският съвет приема прословутото 22-о постановление, с което дава стимули на желаещите млади и здрави комсомолци да се заселят в изостаналите райони на България. Акцентът е върху Странджа и Сакар, които са най-обезлюдени в страната.

Решението на Политбюро на ЦК на БКП „За ускорено социално-икономическо развитие на селищните системи от 4-ти и 5-ти функционален тип, от граничните райони и в Странджанско-Сакарския край“ е прието на 27 април 1982 година по докладна записка от министър-председателя Гриша Филипов. Присъстват в частност Тодор Живков, Александър Лилов, Андрей Луканов, Димитър Станишев, както и коалиционният им партньор Петър Танчев. Политбюро бие тревога, че районът на Странджа-Сакар се обезлюдява, не са решени остри социални въпроси, 561 селища в този район и по южната и западната граница не са водоснабдени, 200 нямат пътища до центъра на селищната система или изобщо до друго село, 550 нямат пряка телефонна връзка, няма осигурено тв и радио покритие. Затова Гриша Филипов предлага т. нар. 22-ро постановление, за ускорено развитие през осмата петилетка и до 1990 година. В частност документът предвижда изпращането на 4000 хиляди работници и специалисти. Във всеки ОК на ДКМС е назначен секретар, който отговаря за набирането на „комсомолски набор“, като кандидатите трябва да минават проверка за надеждност, връзки с чужбина и антиобществени прояви. Кампанията е наречена „Република на младостта“.

Стотици млади хора и семейства подписват договори и тръгват към Малко Търново, Тополовград, Елхово, Болярово, Свиленград, Ивайловград и др., за да живеят и участват в обновителния процес. Привлечени са от субсидията от 5000 лева на семейство или по 2500 лева на калпак, финансови бонуси към заплатите, опрощаване на дължимите данъци, осигуреното жилище и единственото условие – да живеят и да работят в региона поне 10 години. За да се осигури препитание за новодошлите жители са построени жилища, открити са нови производствени мощности в промишленосттта и селското стопанство, обновен е сградния и пътния фонд, коментира socbg.com.

Малко след падането на Живков, проектът тихомълком бива зарязан. Така поставената цел от правителството, с административна помощ да се засели и възроди икономически районът се проваля безславно. 30 години по-късно, регионът е далеч от представата за република на младостта, а последиците от провала на програмата са видими и до днес.

Регионът на Странджа-Сакар продължава да бъде един от най-изостаналите и обезлюдени в страната и отговорността е на българските правителства през тези 27 години, а днес отгоре на всичко правителството на бодигарда на Тодор Живков Бойко Борисов иска да засели хиляди мигранти, мюсюлмани и безотговорно да претопи и малкото останали местни хора в този регион …

Българи, събудете се ! Подобно деяние е предателство на българските национални интереси …

http://avantage.bg/

More in ОБЩЕСТВО

161d161aa3984ee18574c726c4a9114c

Евростат: България остава страната в ЕС с най-ниска продължителност на живота

май 3, 2024
big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
9cd8d4d4bc8fb70ffc27d33881a25d8f

КНСБ: Заплатата на 65% от работещите не стига за издръжка, 30% от тях получават дори под 1000 лв.

май 1, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
big_hail-189519_1280fdf

БАБХ: Време е България да научи истината за агнешкото и яйцата в плик на Великден

април 30, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024