Личности

Путин: Опитите за преразглеждане на резултатите от Втората световна война крият непредсказуеми последствия!

Путин: Опитите за преразглеждане на резултатите от Втората световна война крият непредсказуеми последствия!

путин 20160317.tsladaebkm

Опитите за преразглеждането на резултатите от Втората световна война крият непредсказуеми последствия, смята президента на Русия Владимир Путин, предава Интерфакс, цитирана от „Фокус“.
Задавайки въпрос по време на интервю в навечерието на икономическия форум във Владивосток за териториалните спорове с Япония и Китай, главният редактор на Bloomberg Джон Миклетвайт се поинтересува не иска ли Русия да „отдаде“ Калининград, след което уточни, че това е шега.
„А аз ще ви кажа без каквито и да е шеги. Ако някой иска да започне преразглеждане на резултатите от Втората световна война, можем да пробваме да дискутираме на тази тема. Но тогава трябва да се дискутира не за Калининград, а за източните земи на Германия като цяло, за Лвов, който от своя страна е бил част от Полша и т.н. и т.н.“, заяви Путин.
„Там са и Унгария, и Румъния. Ако някой иска да отвори тази кутия на Пандора и да започне да работи с нея – моля, флагът е в ръцете, започвайте“, заяви президентът.

По време на предстоящата среща с президента на Русия Владимир Путин, която ще се проведе на Източния икономически форум във Владивосток, министър-председателят на Япония Шинзо Абеще смята да повдигне териториалния въпрос.

„Проблемите на северните територии (Южните Курили) – това е най-важния въпрос, който остава в Япония след Втората световна война – подчерта той. – Тъй като тази тема е много важна, мисля, че ще бъде повдигната“, заяви генералния секретар на министерския съвет на Япония Есихиде Суга, предава ТАСС.

По-рано Суга също отбеляза, че на срещата във Владивосток „ще бъдат обсъдени широк спектър от въпроси на японско-руските отношения“, като, по неговите думи, Токио е готов да води „позитивен, устремен към бъдещето диалог“ с Москва по сключването на мирен договор между двете страни.

Източник: КРОСС

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023