Политика

ПЪРВИ РЕАКЦИИ ОТ ЧУЖБИНА: Промяна на кандидата за ООН оставя България и региона без шанс!

ПЪРВИ РЕАКЦИИ ОТ ЧУЖБИНА: Промяна на кандидата за ООН оставя България и региона без шанс!

994-107295-1_wide

Водевилът, който разиграват противниците на Ирина Бокова постави България в ситуация на подигравки и ехидни подмятания , при която никой веече не я взема насериозно.

Бившият президент на Полша Александър Квашневски заяви пред БТВ, че промяна на кандидата генерален секретар на ООН в последния момент ще остави България и региона като цяло без шансове за успех.

Поводът за коментара му бяха поредните въпросителни, които изникнаха около българската кандидатура. Медийни публикации събудиха отново варианта Кристалина Георгиева да замени Бокова като кандидат за дипломатически пост номер едно в света.

„Трудно ми е да разбера и да повярвам нещо подобно. Това би била огромна грешка. Първо, процедурите вече започнаха преди месеци и ще е много трудно да предложиш нов човек в края на състезанието. България има много силен и уважаван кандидат като госпожа Бокова. Дори ми е трудно да си представя, че България би направила подобна политическа грешка. Бихте загубили всичките си шансове”, отбеляза Квашневски, цитиран от „Труд“.

„Да имаме генерален секретар от нашата част на Европа, би било огромен успех, но за България този успех би бил исторически. Да разрушиш тези шансове, които има с Ирина Бокова в момента, е повече от грешка”, каза още Квашневски.

Би нюз

http://www.bnews.bg/article/216462-parvi_reaktsii_ot_chuzhbina_promyana_na_kandidata_za_oon_ostavya_balgariya_i_regiona_bez_shans

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024