Политика

Супер скандал! Велизар Енчев: Цветанов е необявен служител на ДС, чакам да ме съди!

Супер скандал! Велизар Енчев: Цветанов е необявен служител на ДС, чакам да ме съди!

enchev-za-cvetanov-neobqven-slujitel-na-ds-chakam-da-me-sydi-398584
Независимият депутат Велизар Енчев разпространи съобщение до медиите, в което остро критикува колегата си Цветан Цветанов. Енчев твърди, че вторият човек в ГЕРБ е необявен служител на Държавна сигурност, за което има неоспорими доказателства.
Публикуваме съобщението без редакторска намеса:
„Днес с гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок бе приет на първо четене законопроектът на Методи Андреев, разширяващ обсега на Закона за досиетата. Главен адвокат на предлаганите промени е председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, който укори Служба „Военна информация“, че не е предала всички работни дела на военното разузнаване, много от които са чужди граждани от Близкия изток.
В момент, когато цивилизованият свят воюва срещу Ислямска държава, а Европа е жертва на кървави атентати, вторият човек в управляващата партия ГЕРБ изисква от военното разузнаване незабавно да разкрие самоличността на работили в Близкия изток кадрови офицери, а с това и имената на чужди граждани – сътрудници на българското разузнаване в райони, където сега се водят бойни действия.
Цинизмът на защитавания от Цветанов закон е, че той не засяга висши представители на управляващата коалиция, които са били в структурите на Държавна сигурност, тъй като Комисията на досиетата (съставена от избрани от ГЕРБ лица) отказва да обяви тяхната принадлежност към ДС.
Един от необявените служители на ДС е Цветан Цветанов, започнал кариерата си в държавните структури на НРБ като „специалист“ в Централното информационно организационно управление на Държавна сигурност (Седмо управление), постъпил на работа в ДС през 1987 г. Т
върдо стоя зад своите думи и очаквам Цветан Цветанов да заведе дело срещу моята особа, за да мога да изнеса в съда и пред обществеността горепосочените факти, които рушат националната сигурност не само на Република България, но и на Европейския съюз“, завършва Енчев.

 http://www.novini.bg/news/

More in Политика

Image_17730602_40_0

Със сълзи и аплодисменти: свалиха Росен Желязков от шефското кресло със 129 гласа

април 25, 2024
тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024