Политика

Удавници за сламката! Изпадащите от НС реформатори декларираха пълна подкрепа за ГЕРБ и кабинета!

Удавници за сламката! Изпадащите от НС реформатори декларираха пълна подкрепа за ГЕРБ и кабинета!

цветан768x432

ГЕРБ пришпори реформаторите да се хванат като удавници за сламка за управляващата партия!

ГЕРБ и Реформаторския  блок ще се подкрепят на балотаж. За това са се разбрали формациите на срещата при премиера Бойко Борисов.

Припомняме, лидерите на РБ, без Радан Кънев, два часа бяха при Борисов, след което си тръгнаха през задния вход. Според Корман Исмаилов темата не била президентските избори.

В кулоарите на парламента обаче председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов го опроверга, коментирайки, че президентските избори все пак са били част от разговора, макар и в края му.

Иначе били обсъдили приоритетите пред управлението, както и за бюджет 2017, който трябва да се гледа в зала през ноември.

Нямало притеснения, че вотът за президент може да разклати управлението. Имаме воля да продължим с реформите, категоричен бе той. Това е, което ни обединява, увери Цветан Цветанов.

Кабинетът искал да изпълни пълния си мандат. Не е коментирана смяна на министри. Партиите, които са членки на ЕНП винаги трябва да се подкрепят за един втори тур, ако единият от кандидатите е отишъл, а другият е на по-задна позиция, коментира още заместникът на Борисов. Поне такова било разбирането на герберите.

От тази гледна точка ние сме партиите, които ще се подкрепяме на евентуален балотаж и това е съвсем логично, посочи Цветанов.

Междувременно от пресслужбата на МС разпространиха кратко съобщение за въпросната среща.

Готовност и воля за успешно изпълнение на управленската програма на правителството и завършване на пълен четиригодишен управленски мандат заявили лидерите на партиите от управляващото мнозинство на среща при министър-председателя.

Международните заплахи и националните интереси на България налагат като приоритети през започналия политически сезон гарантирането на националната сигурност, на финансовата стабилност и успешна подготовка за Българското председателство на Съвета на ЕС.

Лидерите постигнали съгласие около необходимостта от политическа стабилност, която да гарантира икономическото развитие на страната и продължаване на реформите. Остава приоритет активното участие на България в процеса на вземане на решения в Европейския съюз и в НАТО.

В срещата при премиера Борисов участвали вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова, вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и председател на ДБГ Меглена Кунева, министърът на икономиката и лидер на СДС Божидар Лукарски, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, председателят на НПСД Корман Исмаилов, председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съпредседателят на ПГ на РБ Найден Зеленогорски и заместник-председателят на ПГ на РБ Борислав Великов.

Нюз БГ

https://news.bg/politics/prezidentskiyat-vot-da-ne-klati-upravlenieto-dogovoriha-borisov-i-reformatorite.html

More in Политика

IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024
venko-sabrutev

Венко Сабрутев от „Промяната“ умен като Златка, изключи Ирландия от Европейския съюз

април 20, 2024