ЗАБАВНО

12 шокиращи съвпадения, които ще те накарат да повярваш в чудеса! (СНИМКИ)

12 шокиращи съвпадения, които ще те накарат да повярваш в чудеса! (СНИМКИ)

В света ежеминутно се случват голям брой съвпадения, които от тях се оказват съдбоносни, а други ние веднага забравяме. Ето 12 изключително удивителни съвпадения, които ще ви накарат да настръхнете.

1 Майкъл Джексън беше известен не само с прекрасната си музика, но и с колосалния брой на пластическите си операции. Малко или много той си прилича с египетска статуя от периода на Новото царство.

2 Уолтър Самърфолд – истински магнит за мълнии. Приживе той е ударен от 3 мълнии. Удивително е, че когато спортистът бил погребан, мълния отново ударила гроба му и разцепила надгробния му камък.

3 Репортер на Би Би Си веднъж решил да пипа преминаващ случайно до него човек за легендарния мач Евертън-Ливърпул през 1967 година. Случайният минувач се оказал Томи Лоурънс, който е участвал в срещата. Как това е възможно?

4 Енцо Ферари, знаменит италиански предприемач, умира на 14 август 1988 година. Два месеца по-късно се ражда футболистът Месут Йозил. Какво туке учудващото ли? Само погледнете колко двамата си приличат.

5 Няма да повярвате, но Хитлер, Сталин, Троцкий, Тито и Фройд по едно време са били съседи. През 1913 година във Виена те са живеели на няколко километра едни от други. Те дори са посещавали едни и същи кафенета.

6 На този мъж е било присадено сърце на самоубиец. Той се оженил за съпругата на своя донор. На 69-годишна възраст той се самоубил по същия начин, както и неговият предшественик.

7 По времето на отварянето на гробницата на Тамерлан археолозите са намерили страшен надпис „Който отвори гробницата, ще пусне на воля духа на войната. Ще има страшно клане, каквото светът не е виждал никога“. Това било разказано на Сталин, но той не повярвал. Гробницата е била отворена на 21 юни 1941 година. На следващия ден Германия напада СССР.

8 Марк Твен се ражда две седмици след като над Земята прелита Халеевата кометата. „Дойдох на този свят с комета и ще си тръгна с нея“, това той пише през 1909 година. Година по-късно той почива, когато над земята прелита поредната комета.

9 Писателят Морган Робъртсън публикува своя роман „Безполезност“, в който описва корабокрушението на лайнера „Титан“. 14 години по-късно „Титаник“ отива на дъното, плавайки по същия маршрут, описан в книгата.  При това „Титан“ също се блъска в айсберг преди да потъне.


10 Художникът декоратор Джон Ричардсън е работил върху филма Поличбата 666 (The Omen) и пресъздал сцената с автомобилната катастрофа. След известно той сам катастрофирал на петък 13-и до градчето Омен.

11 Баща преди смъртта си подарил на сина си пръстен. Той е умирал от рак. След няколко седмици синът изгубил пръстена. След 69 години гмуркач намерил пръстена и го върнал на мъжа, който също умирал от рак. Дали работата не е в пръстена?

12 През 1975 година в Детройт се случва удивителен инцидент! Малко момченце пада от 14-ия етабж върху главата на Джоузеф Фиглок. Година по-късно на същото място същото момче пада отново на главата му.

Източник: Офигенно

http://www.blitz.bg/news/article/444033

Добави в Facebook

More in ЗАБАВНО

171161419827241

Наистина ли се помисли за Кралица?… Илияна Раева втрещи с външния си вид

март 28, 2024
хиалурон

Български шампион по щанги си наду устните с хиалурон: Обществото не ми плаща сметките / СНИМКА

февруари 8, 2024
846fd772869de1b03dfb3b798822bb61

Калина Андролова се гаври с Ваня Григорова и Цветанка Ризова

януари 30, 2024
big_Screen76

Динко се обиди и обяви края с прощално включване

януари 29, 2024
путин-байдън

Руски шегаджии сглобиха видео с Путин и Байдън

декември 7, 2023
уики-1

Скъсаха се да редактират Кирил Петков в Уикипедия: „Канадски политик“ с „трайни мозъчни увреждания“

ноември 16, 2023