Политика

Баце извън нерви, олекна още повече: Не подавам оставка заради комунистическа фамилия!

Баце извън нерви, олекна още повече: Не подавам оставка заради комунистическа фамилия!

 

%d0%b1%d0%b11475749383-sistemen-bufer-3

Странно, много странно?!? Борисов не иска да „осигури 5 години на една комунистическа фамилия“, а ще осигури 5 години на друга, като Президент?!? Цинично, нали?!?

Бойко Борисов категорично отхвърли призивите да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН. Той дори изрази удовлетворение, че само от едно изслушване тя е получила подкрепа. „За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още 5 години на една комунистическа фамилия ли“, заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Няма логика в искането за оставка, всички премиери извън Португалия би трябвало да подадат оставка. Оставка трябваше да искаме на Орешарски, но той вече я подаде. Затова, че ни я предложи (Ирина Бокова) преди две години. Тя прояви нахалство и не се отказа и отиде да блокира госпожа Георгиева“, добави Борисов.

Според премиера номинирането на Кристалина Георгиева „в последния момент не е гаф“. „Имахме увереността на много държави, че ще я подкрепят“, каза още Борисов. След гласуване в сряда тя получи пет гласа „за“, включително от 2 държави постоянни членки, 8 „против“, сред които 2 постоянни членки и 2 „въздържал се“, един от които също е бил от постоянна членка на Съвета. На практика Георгиева е била изправена пред две заплахи за вето, но не се знае от кои държави.

По думите му подаване на оставка ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза.

Припомняме, че по-рано днес от БСП поискаха оставката на Борисов заради провала на българската кандидатура за генерален секретар на ООН и заради слугуване на чужди интереси, с пренебрегване на националния. От АБВ също заявиха, че е достойно Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от поста си в ЕК незабавно.

От партията на Първанов поискаха оставка за премиера Борисов и на външния министър Митов. От ПФ също коментираха, че Кристалина Георгиева трябва да си ходи и тя няма право да представлява България в ЕК. Позиция, че отговорността трябва да бъде поета от Борисов и Митов, изрази и ЕНП в лицето на Мария Капон.

ОТ ФОРУМА:

ББ, това си е класическа издънка от световна величина. Сталинка доказа, че е слугиня. Няма държава с двама кандидати в последния момент…

Защо ядосвате нашия премиер, нашето слънце, най-великият експерт на планетата по всичкология, бе!
Ами то е повече от ясно, че човекът се опитва от години да балансира между конфронтационни, противоположни и дори крайно противоречиви големи интереси и държави! Всички отлично го знаем, без значение от това кой с какви убеждения, предпочитания и интереси е тук!
Борисов много пъти е заявявал открито и не го е крил – и евала за това:) – ЧЕ КАКТО СЕ РАЗБЕРАТ „ГОЛЕМИТЕ“, ТАКА ЩЕ СТАВА!

Ама вие наистина ли сте очаквали Борисов да подаде оставка ? Таман сега се гушват пари от Евросъюза за интеграция на мигранти, за бежански лагери, далаверки туй – онуй. Борисов може да подаде оставка, като останат 4 – 5 месеца до края на мандата. Той вече го прави този номер.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/451156

More in Политика

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
welt-deset-darzhavi-es-otkazaha-da-928

България сред тях ли е? Welt: Десет държави от ЕС отказаха да дадат на Украйна „гаранции за сигурност“

май 15, 2024
бнб

Управителят на БНБ: България няма да изпълни критериите за еврото до доклада през юни

май 14, 2024
shalamanov_bgnes

Ястребът Велизар Шаламанов: Смените, които прави Путин, не са добри новини за Украйна и за нас, защото са верни решения

май 13, 2024
радев,радев

Радев остро срещу Силяновска: РСМ да спазва договорите, вкл. този за Приятелство и добросъседство

май 13, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024