Важно

Бокова излезе втора в крайното класиране! Тръгват искания за оставката на Борисов след като кабинетът провали шанса на България!

Бокова излезе втора в крайното класиране! Тръгват искания за оставката на Борисов след като кабинетът провали шанса на България!

%d1%82%d0%b0%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b01475733065-1

Генералният секретар на ЮНЕСКО Ирина Бокова е на втора позиция в битката за шеф на ООН. Това става ясно от анализ на агенция Ройтерс.

Тя заема втора позиция след фаворита Антониу Гутериш, който днес окончателно трябва да бъде препоръчан от Съвета за сигурност на Общото събрание за шеф на ООН.

Райчев: Германия ще каже кой ще е шеф на ООН, това е смехотворно

 Анализът показва, че Бокова се класира по-добре от кандидатите Вук Йеремич и Мирослав Лайчак, тъй като получава 7 окуражаващи гласа, 1 без мнение, 7 обезкуражаващи, включително вето от две постоянни членки в Съвета за сигурност (по непотвърдена информация САЩ и Великобритания).

Другият ни кандидат, Кристалина Георгиева, се е представила по-лошо. Тя е девета от 10 кандидати –  5 окуражаващи гласа, 2 без мнение, 8 обезкуражаващи, включително две постоянни членки са наложили вето (по непотвърдена информация Китай и Франция).

Снимка 256495

Новината, че Ирина Бокова се е представила по-добре от Кристалина Георгиева нажежи страстите в парламента. Социалистите свикаха извънредно Изпълнителното бюро на „Позитано 20”.

Лидерът на АБВ Георги Първанов дойде в Народното събрание за коментар. Според него португалският кандидат може да се очаква за нов генерален секретар на ООН и го поздрави за успеха. Първанов смята, че Гутериш ще бъде добър шеф на ООН. Бокова защитила доброто си име, по мнението на лидера на азбукарите. И сам войнът е войн, подчерта Георги Първанов.

Кристалина Георгиева не била кандидатът на България, а кандидатът на Бойко Борисов, на правителството и на външния министър. Бокова се утвърдила като световен лидер, смята Георги Първанов. Ако не бил факторът Кристалина Георгиева, по мнението му, Бокова щяла да е генерален секретар на ООН.

Следващият шеф на ООН няма да е жена от Източна Европа

Следващият шеф на ООН няма да е жена от Източна Европа. Антониу Гутериш е ясният фаворит

Кабинетът провалил възможността да имаме шеф на организацията. Провалили и възможността Източна Европа да има свой човек. Представянето на Кристалина Георгиева е унизително, заяви Георги Първанов и поиска да чуе позицията на премиера по тази тема. Мнението на външния министър не му трябвало.

Бокова е втора в битката за шеф на ООН, сочи анализ

Излагацията е пълна, категоричен бе лидерът на АБВ. Кристалина Георгиева да бъде оттеглена от ЕК незабавно след този морален крах, поиска Георги Първанов. Уморих се да искам оставката на Митов, подчерта той. Сега било времето премиерът да понесе отговорност и да подаде оставка. Според него трябва да има вот на недоверие за предателство към интересите на страната. По думите му обаче вотът на недоверие трябва да се иска извън кампанията за президентския избор.

Нюз БГ

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022