Важно

Извънредно! Преди падането на Алепо: Цивилното население да се изтегли, бойците от опозицията да напуснат с оръжието по 2 коридора!

Извънредно! Преди падането на Алепо: Цивилното население да се изтегли, бойците от опозицията да напуснат с оръжието по 2 коридора!

%d1%88%d0%be%d0%b9%d0%b3%d1%831476777829-sistemen-bufer-8

Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу съобщи, че от тази сутрин руската и сирийската авиации прекратяват въздушните удари по Алепо. По думите му това ще позволи на цивилното население да се евакуира от града по време на краткото примирие, което ще бъде обявено този четвъртък. „От 10 часа московско време тази сутрин се прекратяват ударите на руските и на сирийските ВВС в района на Алепо. Предсрочното прекратяване на огъня е необходимо за въвеждането на „хуманитарна пауза” от 20 октомври”, заяви той, цитиран от руските информационни агенции.

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу съобщи още, че по време на хуманитарната пауза сирийската армия ще се оттегли на разстояние, позволяващо на силите на сирийската опозиция да напуснат източните части на град Алепо по две специални коридора.

„Едновременно с началото на хуманитарното примирие сирийската армия ще се оттегли на разстояние, позволяващо на бойците безпрепятствено да напуснати източните части на Алепо с оръжие по два специално създадени коридори. Единият е по пътя „Кастело“, а вторият в района на пазара „Сук ел Хай“, заяви Шойгу по време на съвещание в руското министерство на отбраната.

Той бе категоричен, че всички, които са заинтересовани от стабилизацията на обстановката в града, трябва да пристъпят към реални политически действия. „Всички, които наистина са заинтересовани в скорошната стабилизация на обстановката в Алепо, трябва да пристъпят към реални действия, а да не продължават да се занимават с политическа бумащина“, заяви Шойгу по време на съвещание в руското министерство на отбраната.

Руският министър на отбраната каза още, че работата на военните експерти по отделянето на терористите от умерената опозиция в сирийския град Алепо ще започне тази сряда в Женева, а руската група вече е пристигнала в Швейцария.

„Предполагаме, че руската инициатива трябва да способства успеха на работата на военните експерти на редица държави, която ще започне утре в Женева. Тази работа ще бъде насочена най-вече по отделянето на терористите от умерената опозиция“, заяви Шойгу по време на съвещание в руското министерство на отбраната.

Блиц

http://www.blitz.bg/news/article/454744

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022