Важно

Италия разубеди ЕС за нови санкции срещу Русия! За разлика от наш Баце, който бил абсолютно ЗА!

Италия разубеди ЕС за нови санкции срещу Русия! За разлика от наш Баце, който бил абсолютно ЗА!

renci-254038-810x0

Лидерите на Европейския съюз се сблъскаха със съпротивата на Италия за налагането на нови санкции срещу Москва, предаде Reuters.

Италианският министър-председател Матео Ренци, чиято страна има широки търговски връзки с Русия , заяви, че икономическите санкции не могат да са част от стратегията, защото няма да накарат Москва да преговаря за мирно уреждане на въпроса.

„Ние трябва да направим всичко възможно за мирно споразумение в Сирия, но е трудно да си представим, че това трябва да бъде свързано с по-нататъшни санкции срещу Русия“, заяви Ренци пред репортери в Брюксел.

Файненшъл таймс уточнява, че по време на деветчасовите преговори Ренци успешно е настоявал да се отхвърлят предложените нови антируски санкции, внесени от Берлин, Лондон и Париж.

В края на първия ден на срещата на върха на страните от ЕС Ренци е заявил, че намира за безсмислено въвеждането на допълнителни санкции спрямо Москва. По неговите думи такава мярка не би могла да допринесе положително за регулирането на конфликта в арабската страна.

След края на разговорите председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че лидерите призовават Русия да прекрати насилието в Сирия. По време на изказването си той не посочи за съществуването на възможност за въвеждане на антируски санкции. Според източници от кулоарите на срещата дискусиите за Русия са продължили по-дълго от предвиденото, тъй като ръководителите на страните не са могли да решат дали да включат в окончателното си заявление „предупреждение за възможно въвеждане на ограничителни мерки, или не“.

ПРИПОМНЯМЕ, ЧЕ ВЧЕРА БОЙКО БОРИСОВ СЕ ИЗКАЗА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА НОВИ САНКЦИИ СРЕЩУ МОСКВА:

„Това, което се случва в Алепо, е недопустимо и трябва да бъде прекъснато от страна на Русия. Има нещо по-важно от икономиката и печалбата и това е човешкият живот. Това са ценностите на ЕС, които ние всички изповядваме. Аз съм се изказва и срещу САЩ, Франция и Англия, когато са умирали хора вследствие на бомбардировки. И ако санкциите са достатъчно силни да върнат всички на масата на преговорите, аз съм абсолютно „За“.

А това означава, че Русия трябва да понесе санкции заради това , че тя доставя хуманитарна помощ за жителите на Алепо. За разлика от него Матео Ренци, който никога не е носил плетена качулка на главата е против санкции срещу Русия. Ето това е разликата между лешовия български цървул и лачената италианска обувка. Впрочем, защо продължаваме да се измъчваме с нашия примат (само той има походка на такъв измежду европейските лидери, ако сте забелязали) ? Дайте да гласуваме правилно на 6-ти ноември и да освободим държавата от него. Мирно и тихо. На следващата пряко го очаква Сретен.

Заедно с Италия са били и Испания, Австрия, Гърция и Кипър. Машала на Бойко. Защити „Джебхат ан Нусра“ в Алепо, а не българските интереси. После се сърди, че руснаците не го бръснат за слива, коментират по форумите.

ПИК, БНТ

http://news.bnt.bg/bg/a/mateo-rentsi-razubedil-es-za-sanktsiite-sreshchu-rusiya

http://pik.bg/

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022