Коментари

Как Бащицата подари Майка на нацията!

Как Бащицата подари Майка на нацията!

%d1%86%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%81%d0%be%d0%b2661-163537-1_wide

Изборът на Цецка Цачева за кандидат-президент на ГЕРБ сякаш изненада хората, които явно все още се поддават на приказен идеализъм по отношение на политиката.

Всъщност „назначаването“ й за кандидат е повече от логично. Само тя или самият Борисов можеха да бъдат поставени в тази роля. Това беше загадката до последния миг.
Борисов дори си даде труда многословно, но ясно да разясни на населението защо му дава Цачева. Всички други му трябват. Те са важни колелца в машината, вършат работа, оглавили са схеми – финансови и политически – които изцяло работят в полза на ГЕРБ и лично на Борисов. Докато бъдат въведени евентуални нови кметове в София и Бургас в добре работещия корупционно мотивиран апарат, може да се случат проблеми. Не сменяш кон насред реката, както казват американците.

Цачева топлеше стол, който не носи ползи. Ролята на Председател на Народното събрание не е свързана с конкретни схеми и машинации. Така или иначе е представителна роля, нищо, че по Конституция Цецка Цачева е на по-висок пост и от президента, и от премиера. 

Борисов практически премести една пешка и я превърна в царица, но е готов да я жертва отново, защото за него, играча, тя си остава пешка. Затова си каза в почти прав текст – Цачева ми е излишна, затова я правя президент.

Добави и още нещо, което граничи с цинизма – каза, че я прави „майка на нацията“.

Далеч съм от мисълта да предположа буквалност в асоцииациите, които предизвиква това решение на Бащицата, но чисто символично на всеки от нас му мина през главата, че Бащиците правят едно основно нещо с майчиците и от това нещо се раждат деца.

Цачева е неизбираема сама по себе си.

Лично тя досега, в мажоритарен аспект, не е печелила нито едни избори. Тя е нехаризматична, неинтелигентна, непопулярна. Това твърдят и социолозите. Тоест, изборът на Борисов е подигравка с волята на хората. Той вече заяви преди 5 години – и магаре да сложа, ще го изберете. Сега иска да провери дали полът на магарето има значение.
Освен това световната тенденция е жени да заемат високите посотве, а Борисов обича да е в крак с модата.

Цачева ще „блести“ редом с Тереза Мей, кралица Елизабет, Ангела Меркел, и много вероятно, с Хилари Клинтън.

Любопитно ми е на какъв език ще си говори с тях, но това сигурно е дребен проблем. Е, досега не сме имали президент, който не владее езици. Дори Желю Желев беше с три езика, помним предпочитанията му към френския. Цецка всъщност ще е първият президент, който ще кима неразбиращо при срещи на 4 очи. При условие, че функцията й е основно международно-представителна, това е един от най-големите гафове, свързани с избора й.

Най-важното й качество е нейното послушание.

Жените не се еманиципират лесно от покровителите си, Борисов го знае и го е заявявал неведнъж – той цени женската лоялност, затова се обгражда с послушни госпожи. Цецка е от най-послушните, няма риск да стане втори Плевнелиев.

Сега, след като я анонсираха като „Майка на нацията“ мъжете-кукловоди Борисов и  Цветанов спокойно могат да се оттеглят и да не се занимават повече с въпроси като бежанците например – майчицата ще приласкае влезлите тук, ще ги обгрижи и женската й милозливост ще пречупи коравосърдечните, които се боят от нахлуването им. Друго си е да го каже жена – длъжни сме да помогнем на всички, които го поискат.

Всички атрибути на матроната са събрани в новата кандидат-президентка – дашна (политически), глуповата (интелектуално), непретенциозна (корупционно) и вярна (на бащата). ГЕРБ очевидно подбират кадрите си съобразно традиционните образи и типажи от народните приказки и легендите.

Пресиян Антонов, Би Нюз

http://www.bnews.bg/article/217551-kak_bashtitsata_podari_mayka_na_natsiyata

Коментари

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024