Коментари

Нашествието на мигрантите е англосаксонското наказание на Евросъюза!

Нашествието на мигрантите е англосаксонското наказание на Евросъюза!

ju

Повече от 60% от американците са убедени, че Господ е възложил на САЩ специална историческа мисия и изключителността и превъзходството на англо-протестантската култура и нейните традиции и ценности са източник на свободата, единството, силата, разцвета и моралното лидерство в борбата за тържеството на доброто в целия свят.
И разбира се народът, избран от Бог за тази космическа мисия, която да преобрази света, трябва да бъде надарен с особени права и привилегии.
Днес WASP (бели, англосаксонци, протестанти) сътавляват около 7% от населението на САЩ и именно те са в основата на идеологията, върху която е изградена тази страна.Доктрината на изключителността и месианството на САЩ има принципно животоспасително значение за тях. Без тази мисия САЩ ще се превърнат в парцал, от многобройни съперничащи си расови, етнически, религиозни и културни групи и ще дойде началото на неуправляем процес на хаос и разпад на империята, опасала целия свят със своите бази и институти.

Ликвидиране на основния противник на англосаксонците,чрез смесване на европейската бяла раса с африканска и арабска кръв до пълното историческо,културно и религиозно заличаване на европейските народи е успешната политика на САЩ,Израел и Великобритания.
Нашествието на мигрантите е англосаксонското наказание на Евросъюза.Гербероолигархията ни докара по-страшна „Желязна завеса“, да задържа незаконните натрапници в България.
Ненапразно бе Брексита.Англия единствена в Европа се причислява към англосаксонския модел на  САЩ  по американски политически модел,като американските партии“ републиканци“ и „демократи“- английските „консерватори“ и „лейбъристи“.
Англия излезе от Европа и тръгна по американски пътища, доста отдавна след като Маргарет Тачър през 80 години внесе в Англия американския неолиберален,( на Рейгън с автор Милтън Фридман) икономически модел, като приватизира всичко и унищожи държавната публична социална сфера в областта на здравеопазването и образованието. Същият модел донесе финансовата криза в САЩ и целия свят в най-ново време и се оказа напълно несъстоятелен.

Колкото по-постоянен и стабилен е потокът бежанци в Европа, толкова повече европейските страни затъват в миграционна криза и европейците са обхванати от безсилна паника.
„Арабската пролет“, която с такъв ентусиазъм провокираха и подстрекаваха американците, засегна само тези страни, където присъстваше умереният, мекият ислям- Тунис, Египет, Либия, Сирия и Ирак още преди „пролетта“. Страните с радикалният ислям, такива като Саудитска Арабия, Катар, Бахрейн, не само че не допуснаха никакви вълнения, но дори още се натегнаха да останат верен съюзник на САЩ, Великобритания и Израел. Сега вирусът на агресивния, терористичен ислямизъм заразява практически целия Близък Изток и в Европа навлизат милиони носители на този вирус.
Миграционната криза е война без начало и без край, без войници, без сражения и без територии на бойни действия. Провокираната от САЩ и Великобритания война в Близкия изток изкара милиони бежанци в Либия и съседните й страни,Турция, Ливан и Йордания и соросоидите им посочиха пътя към обетованата земя  в Европа, в Германия.Но накрая бяха спряни в България.
Организацията „Център за защита на бежанците“ и нейните методисти  посрещат бежанците на гарите и автобусните станции, хранят ги и между другото раздават брошурки с информация за правата на бежанците, за начините им на придвижване и контактуването им с местните власти. На страницата на сайта им в графата на спонсорите и основателите е USAID, знаменитата американска агенция за международно развитие. Централен орган на държавно управление на САЩ по „оказване на помощ“. Именно USAID стои зад всички „цветни“ революции,която през 2012 г. бе изгонена  от Русия.
Резултатът в България за няколко месеца бяхме оградени от нова,много по-страшна „Желязна завеса“,която задържа всички влезли незаконно натрапници у нас.
Първият удар Вашингтон нанесе по вечно нестабилните и бедни Балкани, изостряйки старите противоречия между съседите и създавайки нови.
Войната в Югославия и нейният разпад беше управляема криза.
Американците взеха Косово и построиха там най-голямата военна база в Европа.
Какво от това,че съдът напълно оправда Милошевич.Работата бе свършена.

След терористичния акт на 11 септември 2001 г., който отново беше успешно проспан  от американските спецслужби, САЩ превзеха Афганистан, главното геостратегическо кръстовище в Евразия,където потънаха в блато от което не знаят как да излязат,но набутаха и България.
Следваше Ирак, за да забият колкото се може по-дълбоко клина, разделящ Европа с Китай и Русия.
„Цветните“ революции в Грузия и Украйна,експроприацията от  НАТО на Румъния и България позволиха на САЩ да се закрепят на Черно море. Тогава Русия беше полумъртва, Русия беше слаба. Англосаксонците проспаха идването на Владимир Путин и след техния пуч в Украйна,загубиха Крим,Севастопол,Донбас и Черно море.
И когато Америка, кроеше планове за атака в Иран след превземането на Дамаск, Русия неочаквано влезе в играта и американците засякоха.

Понякога дори вредният Юнкер е честен,както се изтърва в изказване около кризата в Гърция:“Ако Гърция излезе, англосаксонците ще продадат Еврозоната „апартамент по апартамент.Ако Гърция излезе от Еврозоната, това ще е началото на края на общата валута, смята председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Според него „англосаксонският свят“ дебне да я унищожи.“

Англосаксонците,колкото и сега да го прикриват, често разделят хората по расови признаци, в частност по цвета на кожата. Белите са върхът, а колкото по-тъмни са кожата и косите, толкова по-непълноценен е човекът.
Щатът Вирджиния например отменил закона за расовото смешение през 1968г.
В главата на американските англосаксонци има ясна расово-културна йерархия на човечеството, но никога не биха го признали. Народите на Северна Европа заемат в нея висша степен, по-надолу са народите от европейския юг, още по-ниско – „междинните“ расови групи, след тях са азиатците, а на самото дъно – африканците.
Впрочем ритуалът на линчуването в „най-цивилизованата и демократична страна на света“ било отменено от президента Франклин Рузвелт през 1942г., след като в немски и японски медии била разказана история за линчуването на чернокож младеж.
Цялата американска история  е една безкрайна расово-културна-цивилизационна война между протестанти и католици, между бели и черни, евреи, мормони, индианци,срещу европейци,православни,руснаци,китайци.

Конкуренцията и съперничеството за пазари, влиянието и достъпът до ресурси  е само мека форма на еволюционна борба, периодически преминаваща в остър стадий на война. В този смисъл насилието, терорът и пропагандата се явяват инструменти на еволюцията, с помощта на които тя подбира най-жизненоспособните народи и цивилизации.
Германците и французите са се опитвали да се борят с англосаксонците за световното лидерство, но бяха победени на три пъти с ръцете на руските войници и сега се търси четвърти път.
Кондолиза Райс,на въпрос защо американска войска остана на територията на Германия след края на студената война отговори: „Трябваше да сме там, за да държим немците под чехъл, а руснаците – до прага на Европа.“

В „представителната демокрация“ на англосаксонците липсва четвъртото разделение на властите, а именно -„отделянето на корпоративните интереси от властта и политиката“.
Точно то е добавено при“ реалната демокрация“  на западноевропейските от северна и средна Европа и се е превърнало в желязно правило, като сместването на корпоративните интереси с властта и политиката се счита за огромна политическа корупция.
Смесването на корпоративните интереси с политиката и властта ражда олигархия,когато бизнеса определя политиката, затова САЩ и Англия имат олигархия,а в развитите европейски страни от северна и средна Европа олигархията липсва или е в по-камерни размери.
Ялението „олигархия“ не бе познато в Европа до скоро и бе на власт голямата средна класа.
Най важното- четвъртото разделение на властите, придружено с деполтизирана и независима съдебна система, тотално липсва  в България,където се изродихме в гербероолигархия.
В Страните от Южна Европа- Италия, Испания, Гърция и Португалия, наричани ПИГС,( прасенцата), е слабо приложено „четвъртото разделение на властите“, за това те имат върлуваща финансова олигархия, по-слабо развита демокрация и от това по-слабо развити икономики и по-слаб материален просперитет на обществата им.
Реалната демокрация стъпила върху старо европейско наследство- идеите на Френската революция за равенство, свобода и независимост  и отскоро“справедливост“ е непознато за  англосаксонците.
Както писа  в.“Вашингтон пост“ : „Републиканци и демократи все повече заприличват на бившата КПСС“.
САЩ и Англия,Канада и Австралия са страните, оформящи „англосаксонския модел“ трите са вън от Европа, другата е напускаща ЕС.
Англия е поначало „духовно вън от Европа“.

Сега страната, която може да възпре Китай, според Бжежински, е Русия, защото Русия граничи с Китай, Русия е страна с ядрен потенциал. И една от задачите на Запада бе в никакъв случай да не допусне формирането на руско-китайски съюз, а още по-добре, според този план, бе да се противопостви Русия на Китай. Това е традиция на англосаксонците – да използват една континентална държава срещу друга.За момента се провалят катастрофално за тях.
Пропаст между Русия  и ЕС предвождан от своя ментор САЩ от друга, практически не съществува. Тиражирането на „нова студена война” е отчаян опит за спасяването на хегемонията на един цивилизационен модел – Англосаксонският.
Днес наблюдаваме как цивилизационният модел на Англосаксонците е в своя последен стадий и отстъпва своето господство над света.
САЩ и Великобритания,ако не се противопоставят на засилващото се руско влияние на Русия в Европа и на интензивните икономически отношения между Германия и Русия, ще загубят своята власт над стария континент.
Съюзът между Русия и Китай е кошмар за англосаксонците, защото такъв съюз не им оставя шансове.

Историята е доказала многократно негативното отношение на британците спрямо нас. Омразата на отчаяният туркофил,евреин и премиер на Англия Дизраели, преминава през Чърчил и  Камерън и днешни депутати, подковани с омразата на различните медийни манипулации.
Бенджамин Дизраели е един от главните виновници за неосъществяването на „Санстефанска“ България. Същия “жид” както го нарича великия Вазов, изпитва патологична омраза към България, негови са  и думите: „На Балканите, ако ще да загинат 100 000 българи, да не се накърнят английските интереси“.
Дизраели продължава с твърдолинейната си политика  в подкрепа на Турция  и с основание Каравелов, Вазов и други български интелектуалци от онова време смятат евреина Дизраели с провежданата от него политика спрямо Балканите, за най-голям враг на българската нация.
Думите и действията на  Чърчил и неговата омраза към народа ни:
„Европа свършва там, където започват да ядат шкембе чорба.“
„За да падне България трябва да падне само София.Тя трябва да бъде изравнена със земята и в развалините и да се засеят картофи.“
„Държава на име България не трябва да съществува.“ – на Парижката мирна конференция.
Защо родните атлантици забравят бомбардировките над София,от Англия и САЩ, бомбите прикрити в играчки, за да откъсват детски ръчички. Бомбандират ценъра на София и мирното население с цел да  избият,колкото могат повече деца, майки, старици. Не атакуват военни обекти.
Дейвид Камерън  не искаше българи на острова, и с лъжи търсеше начин да ги изгони и законови механизми да не ги допусне.

 Йордан Халачев, Преглед

More in Коментари

960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024