Важно

Падение! ГЕРБ вкарва официално Местан и Ердоган във властта – маха тавана на секциите в Турция! И ПФ оттегля подкрепата си!

Падение! ГЕРБ вкарва официално Местан и Ердоган във властта – маха тавана на секциите в Турция! И ПФ оттегля подкрепата си!

1473666812-dsc-4015jpg

ПП ГЕРБ иска спешни промени в Изборния кодекс. Мотивът – да се спрат спекулациите от страна на опоненти и нагнетяването на изборната обстановка. Решението на партията бе обявено в Търговище от председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи Нова телевизия.

Искането на ГЕРБ е по отношение на изборните секции в чужбина да отпадне правилото в чужда държава да се разкриват не повече от 35 секции. От партията искат още да се предложи гласуване в чужбина в повече от една урна в една секция, за да могат гражданите да упражнят безпроблемно правото си на глас. НА ПРАКТИКА С ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ГЕРБ ВКАРВА ОФИЦИАЛНО МЕСТАН, Т.Е ЕРДОГАН ВЪВ ВЛАСТТА У НАС.
Иска се още при отчитането на отрицателния вот „Не подкрепям никого“ да се потвърдят досегашните правила вотът да се отчита като действителен.

Кандидат-президентската двойка Цецка Цачева и Пламен Манушев ще прекратят временно предизборната си кампания, за да могат да гласуват в пленарна зала във вторник и да подкрепят решението, стана ясно още в Търговище.

Цачева заяви, че ще гласува като редови депутат, а не като член на ръководството на Народното събрание.

Междувременно в предаването „Беновска пита“ по Канал 3, кандидат-президентът на „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“ Красимир Каракачанов заяви, че ако отпадне ограничението за разкриването на секции, както планират от ГЕРБ, коалиционните партньори ще оттеглят подкрепата си към правителството.

„Ние предложихме да няма ограничения за българите в страните – членки на ЕС, но да се контролира процесът в Турция. Върне ли се в съседна Турция безразборното създаване на секции и безконтролното гласуване, това за нас означава договорка на ГЕРБ с ДОСТ, Доган и Ердоган, и ние напускаме“, каза той.

По думите му безконтролното гласуване в Турция на български избори представлява намеса на чужда държава във вътрешните ни работи и застрашава националната сигурност.

Блиц, Уебкафе

http://www.webcafe.bg/newscafe/politika/id_1903739600

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022