СВЯТ

Путин: В борбата с тероризма САЩ настъпват една и съща мотика!

Путин: В борбата с тероризма САЩ настъпват една и съща мотика!

путинimage_13463

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че договореностите със САЩ за борба с тероризма не са сработили, тъй като западните колеги настъпват една и съща мотика, съобщи RT в четвъртък (27 октомври). Руският държавен глава намекна, че в САЩ действат задкулисни сили, които не се съобразяват с официалната политика на Белия дом.

„Не сработиха и нашите лични договорки с президента на САЩ (Барак Обама). Във Вашингтон се намериха сили, които направиха всичко възможно, за да спънат реализацията на тези договорености. Всичко това показва необяснимия, бих казал ирационален стремеж на западните страни да повтарят непрекъснато своите грешки, както казваме у нас, да настъпват една и съща мотика“, заяви Путин в речта си пред Международния дискусионен клуб „Валдай“ в Сочи.

„Екстремистите са по-умни, по-силни и по-хитри от тези, които се заиграват с тях“, предупреди руският президент. И добави, че който се заиграва с терористите, накрая винаги губи.

По отношение на Крим той припомни, там не е имало война, не е загинал нито един човек, хората са дошли на референдум и са изказали мнението си, предаде в четвъртък (27 октомври) Газета.ru.

Той допълни, че „в Крим не е имало никаква война, не е имало бомбардировки, военни действия, никакви жертви, нито един човек не е загинал“.

„Единственото, което направихме е да осигурим правото на народа на волеизявление в пълно съответствие с устава на Организацията на обединените нации“, заяви Путин.

По-рано Путин по време на заседание на дискусионния клуб „Валдай“ призова САЩ да не провокират Москва към активна защита на националните интереси.

Руски дневник

http://bg.rbth.com/news/2016/10/28/putin-v-borbata-s-terorizma-sashch-nastpvat-edna-i-sshcha-motika_642909

СВЯТ

More in СВЯТ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024