Коментари

Работата замириса на „изуй гащи“!

Работата замириса на „изуй гащи“!

cbig_2583964

Плевнелиев наду мускули и „остро“ реагира на думите на Борисов отпреди ден, когато той на бърза ръка го „опраска“ като протеже на кръга „Капитал“. Държавната ни глава се почувствала засегната, че бе наредена с други 5-6 министри, предложени от Прокопиев, на които Борисов „видял колко им е акълът“.

Не съм част от задкулисието и никога не съм бил, изписука Плевнелиев. И се закани, че „може да втвърди тона“. След което елегантно се впусна да дъвче Борисов с подмятания за каки и батковци. А като капак успя и да скрие шайбата на всички с думите: „Аз съм единственият политик, който се изправи срещу интересите на олигархията“.

Човек трудно би могъл да сдържи смеха си при вида на цялата тази пародия. Сякаш пасем трева с ирландската ни пастирка и сякаш от Гугъл на секундата не излизат куп снимки с прегръдки и усмивки на дуото Плевнелиев-Прокопиев. Няма как да бъде другояче, защото същият този „поборник“ срещу олигархията всъщност е нейно най-ярко олицетворение.

Не съм адвокат или защитник на Борисов, опазил ме Господ! Неговите бръщолевения си ги знаем. Уж ГЕРБ бил независим, но Прокопиев му „дал“ няколко министри и той взел, че ги приел. И уж никой не влияе на ББ, но Прокопиев му повлиял в толкова важен избор като този на министър. Пародията и тук е без аналог!

Важното е друго. Щом започнаха да си вадят кирливите ризи, кой кого бил довел, под чие давление е назначен, кой какви имейли държал – значи работата е тръгнала на „изуй гащи“. Заради което минимум прокуратурата трябва да се самосезира и да заведе дело срещу двамата за назначения и действия под давление и не в полза на националния интерес! Ако, разбира се, бяхме нормална държава. Но не сме, за съжаление.

В политическото ни блато изплуват всякакви кръгове. Пукат на повърхността, разнасят се миризми и после всичко утихва. Започвам да си мисля, че това е естествената миризма на България, щом 26 години й се наслаждаваме само с устни забележки. Корупцията е малкият ни проблем. Големият е, че я търпим безропотно. 

me-1

ВАЛЕНТИН ГЕОРГИЕВ, ДУМА

 

More in Коментари

960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024
hristo-grozev-768x403

Сириец разкости Христо Грозев: Човек с психични отклонения, който от малък си играе на тайни агенти, търчи и клюкари съучениците си на класната и ги обвинява в агентури

април 12, 2024
chukov

Боян Чуков: Скоро безусловната капитулация на Киев ще бъде най-обсъжданата международна тема

април 12, 2024
bb48fb65db3b4836aef941041d75e75b

Карбовски: Киро иска да бъде избран, за да може той лично да даде властта на ГЕРБ

април 5, 2024
kiril-petkov

Калина Андролова: Някой да скрие Кирил Петков поне до деня на гласуването / ВИДЕО

април 2, 2024
соломон

Соломон иска католици и православни да си обединят Великдена – само така можело да се пречупи Путин

март 31, 2024