Русия

Русия представи в ООН списък с военните престъпления на САЩ и коалицията им в Сирия!

Русия представи в ООН списък с военните престъпления на САЩ и коалицията им в Сирия!

usa-prestaplenia-800x445

Самолетите на оглавяваната от САЩ коалиция от октомври 2015 година, нанасят удари в Сирия по гражданската инфраструктура и медицински учреждения, което е довело до масова гибел на мирни граждани, се казва в » Списък на военните престъпления на САЩ и съюзниците им в Сирия», който беше представен от постоянното представителство на Русия в женевското отделение на ООН.

И докато САЩ винаги действат на принципа » крадеца вика дръжте крадеца», или въобще просто за всичко обвинява Русия, то самата Русия е свикнала да подхожда честно, откртито и да борави с реални факти, наричайки нещата с истинските им имена.

 

В документа, в частност, се говори, че на 10 октомври 2015 година в района на Алепо след авиоудар нанесен от възглавяваната от САЩ коалиция, е бил разрушена топлоелектрическа централа. В резултат на атаката подаването на електричество е било прекъснато в почти всички райони на града, без ток също така останали и много социални учреждения, в това число и болници.

 

На 6 декември 2015 година ВВС на коалицията нанасят удар по склад с боеприпаси на сирийските правителствени войски в провинция Дейр-ез -Зор в източната част на страната. В резултат на удара загиват 4 войника от правителствените войски и 16 получават ранения. ( Много често САЩ наричат такива убийства » грешки по невнимание»)

 

95

 

 

Коалицията възглавявана от САЩ е обстрелвала също така и болници. Така, на 15 февруари 2016 е извършен авиационен удар от коалицията по лекарската организация » Лекари без граница» в района на населения пункт Маарет-ен- Нууман.

В резултат на атаката загиват 9 човека, 26 са ранени. Авиационният удар на възглавяваната от САЩ коалиция по населения пункт Тавхар в провинция Алепо на 19 юли отнася живота на 125 мирни жители и разрушва няколко жилищни сгради.

 

 

 

94

 

 

На 29 юли военно-въздушните сили на коалицията на САЩ нанасят удар по  населеният пункт Ел-Гандура, който се намира на 23 километра от сирийския град Манбидж. Жертви стават мирните жители. Убити са 41 човека, унищожени са няколко къщи.

 

Още 20 мирни жители, включително 3 деца, загиват в Сирия след авиоудари на възглавяваната от САЩ коалиция на 5 октомври. На обстрели е подложено и селцето Сулсана в провинция Алепо. Ранени са около 40 човека.

96

 

В представеният списъл с военни престъпления на САЩ и коалицията в Сирия са приложени карти на всички места, които са били подложени на обстрели и авиоудари.

Отделно са изнесени военните престъпления на терористичните организации и бандформирования в Сирия. В този списък, освен зверствата на » Ислямска държава и «Джебхат ан-Нусра», попадат деянията на протурското бандформирование я»Нуреддин аз-Зинки», което по данните на Москва се подкрепя от САЩ и Франция и е включено в проамериканския списък на «умерената опозиция».

Колкото й да отричат, САЩ са отговорни за смъртта на много хора, а причиняването на смърт умишлено и съзнателно ( освен че е грах пред Бога) е престъпление, което се нарича убийство. Избиването на много хора -масово убийство и геноцид. Ей така, да се знае кое как се нарича, че по новините толерантно бъркат някои понятия с демокрация.

News-Front

Русия

More in Русия

путин-1

Путин встъпи в длъжност като президент на Русия за пети път

май 7, 2024
1010x570

Русия предупреди, че може да удари британски военни обекти и техника в Украйна и отвъд

май 6, 2024
Image_17583285_40_0

Русия обяви Зеленски и Петро Порошенко за международно издирване

май 4, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
FILE PHOTO: A sign outside the headquarters of JP Morgan Chase & Co in New York, September 19, 2013. REUTERS/Mike Segar/File Photo

Русия конфискува $440 млн. от най-голямата американска банка JPMorgan

април 25, 2024
ezgif-6-4cf25b0bf5

Путин се срещна с Емир Кустурица в Кремъл и обяви: Фашизмът е жив, използват го срещу Русия!

април 2, 2024