СВЯТ

Руска армада в Средиземно море изправи на нокти британските ВМС! Заповедта е: Повишена бойна готовност и повече памперси!

Руска армада в Средиземно море изправи на нокти британските ВМС! Заповедта е: Повишена бойна готовност и повече памперси!

1476544139-qfewq

Кораби на ВМС на Великобритания са приведени в състояние на повишена бойна готовност заради отпътуването за Средиземно море на руския авионосец „Адмирал Кузнецов” и атомния ракетен крайцер „Пьотр Велики”. Това съобщава Daily mail. По данни на международните медии, руските кораби ще бъдат следени от фрегатата Richmond и ескадрен миненосец тип 45 Duncan. Според запознати са им осигурени достатъчно памперси в наличност и запас.

Руската корабна група ще извърши поход в районите на североизточния Атлантик и Средиземно море.

„Адмирал Кузнецов“ се насочва към Сирия, за да засили военното присъствие на Русия в този регион, съобщи руският флот.
Разполагането на самолетоносача, както и на крайцера „Петър Велики“, ескадрения миноносец „Адмирал Кулаков“ и на кораби за борба с подводници ще позволи да се „отговори на всяка нова форма на заплаха, като пиратството или международния тероризъм“, заяви руският флот, цитиран от агенция „Интерфакс“ и БТА.

„Адмирал Кузнецов“ обикновено е базиран в Североморск, в Баренцово море. Корабът ще бъде разположен в Тартус, където Русия се готви да създаде постоянна военноморска база. На борда му ще има няколко бойни самолети и хеликоптери, включително изтребители Су-33, МиГ-29 КР и МиГ-29 КУБР, както и хеликоптер Ка-52К. Те ще подсилят вече разположените в Сирия руски военновъздушни сили.

Около 4300 руски военни са разположени в Сирия, повече от година след началото на военната интервенция на 30 септември 2015 г. и Русия продължава да засилва военното си присъствие, въпреки че през март президентът Владимир Путин обяви, че изтегля част от контингента.

Вчера руският президент подписа закона за ратификация на споразумението със Сирия за трайно присъствие там на група от руските ВВС.

Авиогрупата се разполага в базата Хмеймим по молба на сирийския президент Асад.

По този начин Русия вече разполага с две бази в Сирия: военно-въздушната Хмеймим в северозападната част на близкоизточната държава и Тартус, където е военноморската й база.

БЛИЦ, Дир.БГ

http://dnes.dir.bg/news/rusia-siria-samoletonosach-24205616?nt=4

More in СВЯТ

big_payimage-6266907c4

Израел крои голям план за България през главата на Турция

май 16, 2024
милиардер

По 1-2 банки ще фалират на седмица, предупреди американски милиардер

май 16, 2024
фицо - 1

Фицо е дошъл в съзнание, няма опасност за живота му, стрелецът бил противник на политиката му

май 16, 2024
progovori-mazhat-prostrelial-fitso-666

Проговори мъжът, прострелял Фицо: Не съм съгласен с политиката на правителството / ВИДЕО

май 15, 2024
big_7f9ef163-7274-44c4-9f38-c2db1d8f107d

Фицо е между живота и смъртта, следващите няколко часа са решаващи за словашкия премиер

май 15, 2024
фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо / СНИМКИ

май 15, 2024