Европа

Симптоматично! Иде нещо страшно, евреите масово напускат ислямизираща се Европа!

Симптоматично! Иде нещо страшно, евреите масово напускат ислямизираща се Европа!

Решението на Великобритания да излезе от ЕС може дотолкова да дестабилизира ситуацията в Европа, че животът там да стане несигурен за евреите и да постави под въпрос съществуването на еврейските общности.

 evrein

Това коментира, цитиран от британски и руски медии, председателят на Съвета на равините в Европа и главен равин на Москва Пинкас Голдшмид.

По думите му, в момента евреите в Европа се чувстват все едно са на железопътна линия и от двете им страни идват влакове.

Единият влак е радикалният ислям и ислямският тероризъм. Другият – антисемизмът на стара Европа и крайните десни настроения. Двете заплахи, взети заедно, поставят под въпрос съществуването на евреите в Европа, коментира Голдшмид.

Той смята, че за положението на единоверците му са повлияли терористичните актове в Париж, Брюксел и Копенхаген, но и Брекзита.

Анкета сочи, че 40 процента от запитаните евреи във Франция се боят да носят дрехи и символи, изразяващи тяхната националност. Десетки хиляди евреи вече са емигрирали от Франция и Белгия и броят им расте, подчертава Голдшмид.

Той е убеден, че са необходими усилия за интегриране на многочислените мигранти, наводнили Европа и въведени в системата на европейските ценности.

Ако настоящата ситуация не се промени, има опасност ЕС да се превърне в провалил се експеримент, изтъква Пинкас Голдшмид.

Ако погледнем 30 години напред, ще видим разединена Европа, част от чиито страни са под властта на „Братя мюсюлмани“, а другите – под влиянието на ултрадесни движения, казва още той в своя реч пред Европарламента.

Шефът на ЕП Мартин Шулц подкрепя опасенията на висшия равин, като изтъква, че през 1945 година броят на евреите в Европа е 4 млн., докато сега те са само милион.

ОТ ФОРУМА:

Мишките напускат потъващия кораб? А може би бягат от планираната ислямизация на Гейропа? Добре че сме славяни (православни), че Русия за пореден път да ни спаси.

Източник: News.bg

Европа

More in Европа

1010x570

Борис Джонсън: Ако Украйна загуби, това ще бъде краят на нашата хегемония

април 18, 2024
1010x570

Белгия разследва мрежа за руско влияние в Европейския парламент – предполага се, че евродепутати са получили пари от Москва

април 12, 2024
евро хърватия

Лоша икономическа новина от Хърватия година след приемането на еврото

април 4, 2024
Image_17542094_40_0

Разследват Урсула фон дер Лайен за измама с COVID ваксини

април 2, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024