Политика

Скандалът продължава! Българи и роми обвиняват Кунева в умишлено разпалване на етнически конфликт!

Скандалът продължава! Българи и роми обвиняват Кунева в умишлено разпалване на етнически конфликт!

%d0%ba%d1%8a%d0%bd%d1%87%d0%b5%d0%b2768x432

Скандалът с ромските стипендии на Кунева навлиза в нова фаза! След като успя да нажежи социалните мрежи и форуми и да настрои маса българи срещу себе си и срещу ромската общност, този път недоволството идва и от самите роми. 

Програмата на МОН, с която ученици от ромски произход ще получават стипендии при успех от едва 3,50, ще нагнети напрежение не само вътре в ромската общност, но и в цялото българско общество. Това пишат от партия „Евророма” в писмо до просветния министър Меглена Кунева.

Политическата сила, предвождана от Цветелин Кънчев, задава ред въпроси на вицепремиера, сред които: „Защо българските ученици от социално слабите семейства трябва бъдат разделяни и „мотивирани” според етническия им произход?”.

От „Евророма” отбелязват, че отговарящите на изискванията за стипендия ученици са много над 6000, а не 600 в цялата страна, както твърдеше Кунева.

„Обикновено, когато предприемете такива кардинални действия, министър-председателят Бойко Борисов публично взима мерки в противоположната посока. Да разбираме ли, че въпросните Ви действия са с негова благословия?”, питат хората на Цветелин Кънчев, които предполагат, че целта в крайна сметка е да се премести вниманието на обществото от бежанците към ромите.

Ето и целият текст на документа:

Във връзка с подготвяната от МОН програма, предвиждаща финансово мотивиране на 600 ученици от ромски произход да продължат средното си образование и обучението си в университети от Политическият съвет на ПП ЕВРОРОМА задаваме към министър Миглена Кунева следните въпроси.

Уважаема г-жо министър:

1. Давате ли си сметка, че само в Монтанска, Видинска и Врачанска област отговарящите на тези изисквания ученици от ромски произход са много над 6000 ?

2. Защо българските ученици от социално слабите семейства трябва да бъдат разделяни и „мотивирани ” според етническият им произход?

3. Давате ли си сметка, че чрез тази програма ще нагнетите допълнително напрежение не само вътре в ромската общност, но и в цялото българско общество?

4. Обикновено, когато предприемете такива кардинални действия, министър-председателя Бойко Борисов публично взима мерки в противоположната посока. Да разбираме ли, че въпросните Ви действия са с негова благословия?

5. Ако имате „премиерската благословия” да разбираме ли, че в крайна сметка целта е да се премести вниманието на обществото от бежанците отново към ромите?

София 26.10.2016г.

Политически съвет: . ПП ЕВРОРОМА

Политика

More in Политика

Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024
big_4cea

Нейнски: Иран постъпва с Израел така, както Русия с Украйна

април 15, 2024