Политика

Чутовен скандал в парламента за комунистическото минало на Борисов и тайния план за разселване на мигранти в общините!

Чутовен скандал в парламента за комунистическото минало на Борисов и тайния план за разселване на мигранти в общините!

%d0%b1%d1%81%d0%bf54086_660_370

Бурен скандал се развихри в парламента, след острата декларация, която лидерът на БСП Корнелия Нинова прочете от трибуната.

Изявлението на Корнелия Нинова от парламентарната трибуна бе отговор на думите на премиера Бойко Борисов от вчера. След провала на Кристалина Георгиева за генерален секретар на ООН, с която кабинетът замени Ирина Бокова като българска кандидатура, Борисов каза, че няма да подава оставка заради това да даде още 5 години власт на комунистическа фамилия.
Изказването на Нинова бе по повод създаването на временна анкетна комисия за проекта АЕЦ „Белене“, но тя рязко в движение актуализира темата и мина към Борисов.

„Щом ще се обиждаме на политическо минало, тогава трябва да е ясно, че Борисов е член на БКП. Искам да се обърна към всички българи, независимо дали са сини, или червени: Бъдете на първо място българи и се борете за правдата“, с изключително емоционален тон заяви Нинова. Тя призова правителството да подаде оставка.

От ГЕРБ се опитаха да излязат с контрадекларация, но напразно. Думите на депутата от управляващата партия Геор Георгиев  не се чуваха от виковете „Оставка!“, идващи от левия сектор. Водещият заседанието Димитър Главчев нееднократно призова за ред в залата, но след като скандиданията не спираха, той прекрати заседанието. Главчев не успя и да попречи на червените депутати Таско Ерменков и Жельо Бойчев да издигнат черен транспарант пред трибуната, на който пишеше: „Те поГЕРБаха България”.

Бойко Борисов обслужи чужди интереси„, заяви от парламентарната трибуна лидерът на социалистите Корнелия Нинова и отново захапа герберите за случая Бокова – Георгиева. Според социалистката виновник за неуспеха на България е Бойко Борисов, който се самоунищожил, но България станала за резил.

Господин премиер, кои чужди държави ви наложиха Кристалина Георгиева, попита Нинова.

Тя се хвана за вчерашния аргумент на премиера за комунистическото минало на Ирина Бокова, като веднага контраатакува с членството на Бойко Борисов в БКП. Не сте ли бил член на БКП, попита социалистката и изтъкна, че Борисов избрал БКП за сметка на МВР и пожарната. По думите й той се отрекъл от семейството си и щял да се отрече и от родината си.

Червените отново атакуваха премиера за заселването на бежанци в българските общини. Нинова прочете споразумението за интеграция на мигрантите, но залата я освирка.

Червената депутатка се опасява, че страната ни ще бъде превърната в бежански център. Държавата щяла да плаща осигуровките на мигрантите, ще им осигури жилища, работа, детска градина. Къде са равните права с българските граждани, възнегодува Корнелия Нинова.

Дошъл е момент да бъдем българи, не давайте България, обърна се тя към избирателите. Социалистите бурно ръкопляскаха.

Това обаче ядоса председателстващият заседанието Димитър Главчев. „Моля за ред в залата. Ще прекратя заседанието“, закани се Главчев.

След това на трибуната излезе Георг Георгиев и обвини червените в лъжа, но викове „Оставка“ и тропане по депутатските банки от страна на опозицията заглушиха думите му от трибуната.

Димитър Главчев обясни пред медиите, че не си е изпуснал нервите.

Според него въпреки днешния цирк имало смисъл от заседания на парламента и случилото се няма ускори ваканцията на законотворците преди вота.
В момента колегите от опозицията се лишиха от свое право да упражнят правото си на парламентарен контрол, обясни той.
Главчев се закани да не допусне парламентът да се използва за предизборни цели.

По думите му липсвала Цецка Цачева, която умело въдворявала ред.

Според него цялата група на червените създавала безредиците в пленарна зала. Следващият път ще се постарая да съм още по-бърз, закани се Димитър Главчев относно евентуален подобен друг ход от червените по време на заседание.

Нюз БГ, Епицентър

https://news.bg/politics/skandal-sprya-rabotata-na-parlamenta.html

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024