Анализи

Бжежински: Разберете, Русия вече не е комунистическа държава! Нашата роля в света може и да не е господстваща!

Бжежински: Разберете, Русия вече не е комунистическа държава! Нашата роля в света може и да не е господстваща!

„Нашата роля в света може и да не е господстваща в елементарното разбиране на тази дума, но все пак е най-открояваща се“, казва бившият президентски съветник по националната сигурност.

Снимка: naTemat.pl

Американският политолог Збигнев Бжежински одобри стремежа на Доналд Тръмп да подобри отношенията с Москва. В интервю за телевизия MSNBC той заяви, че ако Вашингтон помогне на Русия да извърши преходния период от комунизъм към демокрация, тя ще стане една от водещите страни в света заедно със САЩ и Китай.

Бившият президентски съветник по въпросите на националната сигурност заяви, че е „твърде желателно“ подобряването на отношенията с Русия.

„Русия вече не е комунистическа държава. Много е важно това да се разбере. Там обаче все така има неопределеност. И много обиди, включително към нас. И така, това е държава в преход. И си мисля, че ако постъпим умно, може би ще й помогнем да извърши този преход и тя да стане конструктивен, важен член на международната общност. И да влезе тройката лидери: САЩ, Китай и Русия“, подчерта Бжежински, цитиран и от телевизия RT.

„Нашата роля в света може и да не е господстваща в елементарното разбиране на тази дума, но все пак е най-открояваща се. Америка е необходима за по-широка коалиция, която би могла да решава глобалните проблеми. И в тази широка коалиция разбира се, че Америка, Китай и променяща се Русия могат да играят водеща роля“, добави още Бжежински.

Източник: БГНЕС, Гласове

Анализи

More in Анализи

phpzbdpk7_559x345

Politico: Срам за германските военни! Кремъл ликува, след като унизи Берлин с теча за “Таурус“ и Кримския мост

март 4, 2024
1010x570

„Нюзуик“: Русия победи Запада във войната на санкции. Руската икономика расте с бързи темпове

януари 20, 2024
пса

Руски коментар: Братушките се продадоха на врага. Да благодарим на българите, че ни избавиха от историческите митове. Похарчихме доста кръв и пари заради тях

януари 16, 2024
nyu-york-taims-rusiia-si-vrashta-690

„Ню Йорк таймс“: Ситуацията на фронта се обръща в полза на Русия

декември 23, 2023
путинbig_6957

The Telegraph: Русия е близо до съкрушителна победа. Основите на Европа са разклатени

декември 14, 2023
768x432

Gazeta Wyborcza: Москва триумфира. Западът ще претърпи тежко фиаско заедно с Украйна

ноември 25, 2023