Важно

Вижте какво се случи в нощта преди оставката: странна активност в почти всички министерства! Защо ли?!

Вижте какво се случи в нощта преди оставката: странна активност в почти всички министерства! Защо ли?!

В министерство на екологията в продължение на няколко часа работеше компютър на третия етаж, в образованието също на загасена лампа работеше компютър, а в благоустройството пък светеха три помещения и кола с шофьор чакаше неизвестен посетител на ведомството посред нощ.

Странна активност забеляза сайтът NBOX тази нощ в почти всички министерства в София. След като няколко часа по-рано министъра на страната Бойко Борисов съобщи, че днес се готви да подаде оставка, като че ли десетки негови подчинени от различни ведомства се хвърлиха като луди да си доработват останалата работа през нощта. А дали тази трескава дейност не е свързана с прикриване или унищожаване на информация, която не трябва да стане публично достояние?!

Наша проверка констатира, че тази подозрителна активност на държавната администрация в 12 след полунощ, едва ли се дължи само на работен ентусиазъм.

В министерството на екологията – макар и цялата сграда да изглеждаше напълно тъмна и пуста на третия етаж в продължение на няколко часа на загасена лампа работеше компютър. С какво точно се занимаваше в 23:50 въпросния загадъчен нощен посетител, обаче ние не разбрахме.

В същото време в подопечното на Меглена Кунева министерство на образованието NBOX констатира същия феномен. При внимателно вглеждане сравнително ясно се виждаше, че в един от кабинетите също работеше компютър без да е пусната лампата. В друга част на министерството на образованието, пък на два успоредни етажа светеха кабинети. По наша информация въпросния осветен кабинет е стаята на Дирекция „Държавна собственост и обществени поръчки“, и още по-точно на отдел „Ремонтни дейности“.

Ситуацията в министерството на транспорта не бе кой знае колко по различна. Там също незнаен нощен посетител се бе отдал на извънреден допълнителен труд. Любопитно е, че в това крило на министерството се намира администрацията на държавното учреждение.

В министерството на благоустройството пък дори имаше частен автомобил, паркирал пред централния вход на ведомството. В него неизвестен мъж в 12:00 през нощта упорито чакаше някого. В същото държавно учреждение пък светеха три кабинета, единия от които в централната част на сградата, където най-вероятно са стаите на министър и заместник министри. По наша информация това е помещението, или така наречената помощна стая до конферентната зала на ведомството. В левия край на министерството на третия етаж пък светеше кабинет, а в подземната част, там където се намират архива и вътрешното деловодство, лампата бе пусната и неизвестен държавен служител също се бе отдал на енигматичен нощен труд.

Какво точно вършеха тези всеотдайни и родолюбиви български чиновници, ние не разбрахме, а и не се опитваме да вменим никаква конкретна идея в този контекст. За нас обаче остава пълна загадка, как така след като Борисов съобщи, че ще подаде оставка всички скокнаха и се отдадоха на нощен труд.

Тук е важно да отбележим следния детайл. След обявяване на оставка, никой министър, заместник министър или друг държавен чиновник няма право да подписва каквото и да е. В този ред на мисли би могло да се приеме, че снощи на пресконференцията по обявяването на победата на генерал Румен Радев на президентските избори, премиерът Бойко Борисов всъщност предупреди своите подчинени, че имат не повече от 24 часа преди закона да влезе в сила. Дали те са извършили нещо незаконно по време на тези нощни посещения ние не знаем, а и не твърдим. Ние само  ви информираме.

NBOX.BG

http://nbox.bg/bulgaria/item/39035-samo-v-nbox-stranna-aktivnost-v-pochti-vsichki-ministerstva-tazi-nosht-v-sofiya.html

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022