Политика

Мога да обърна битката в моя полза и ще я спечеля! Срещу мен имаше кампания, плашеха възрастните, че ще им се спрат пенсиите!

Мога да обърна битката в моя полза и ще я спечеля! Срещу мен имаше кампания, плашеха възрастните, че ще им се спрат пенсиите!

Цецка-Цачева-1024x800

Категорично мога да обърна битката в моя полза. Вярвам, че окончателната битка ще е в моя полза, благодаря на колегите от Реформаторския блок за подкрепата, независимо от лексиката в декларацията, но техният призив е в моя подкрепа на втори тур. Аз водих една позитивна кампания, за разлика от други кандидати. Срещу мен имаше немалко кандидати, които използваха лъжи и популистки изказвания. До първия тур за мен изборите бяха състезание. Сега те са битка, защото моите опоненти поискаха така. Убедена съм, че мога да спечеля тази битка.

 

Това заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ кандидатът за президент на управляващата партия ГЕРБ Цецка Цачева.

 

„Аз водих една кампания на истината с българските граждани, обясних какви са правомощията на президента. Вярвам, че битката ще бъде в моя полза“, каза Цецка Цачева.

 

„Срещу мен имаше не малко кандидати, които приеха да играят в това състезание с популистки послания, изричаха се много лъжи, а аз съм говорила само истината в тази кампания“, продължи тя. И обясни защо смята така: „Вероятно много голяма част от хората не са успели да гласуват и аз ги призовавам да го направят. Също така се злоупотребяваше със задължителното гласуване. Казвали са на възрастни хора, че ще им спрат пенсиите.“

„По време на кампанията очакваха, че аз ще отговоря на нападките, но аз отказах да вляза в тази реторика, не искам да съм част от тази компроматна война“, добави Цецка Цачева.

 

„Подценихме изборите с това, че всичко е изглежда предрешено. На първия тур имаше различни възможности, а сега хипотезите са две. Нека гражданите да решат в каква България искаме да живеем – тази на свободните хора, които могат да пътуват навсякъде, или на тази, която е изолирана само на Изток и иска преразглеждане на съюзите ни. По делата им ще ги познаете. Не може един натовски генерал да оспорва решението на НАТО от най-високо ниво в Уелс за защита на въздушното ни пространство. Решение, което бе гласувано в парламента през 2014 г. Зад натовския генерал се привиждат други интереси. Днес четох в руската преса хвалебствия за ген. Радев. Явно те виждат в негово лице човек, който може да обърне политиката, която България води и съюзите, в които участваме. Търся подкрепа, най-нормалното е да се обърна към нашите коалиционни партньори. Като президент аз имам право да внеса законопроект за промяна на конституцията до толкова, доколкото обиокновеното Народно събрание може да се намеси“, коментира Цачева съдебната реформа, по която е обещала да работи на Реформаторския блок.

 

„Трябва да решим дали България ще продължи демократичния и европейски път на развитие. Видяхме кой стои зад Румен Радев. Инициативен комитет, подкрепен от БСП и ДПС. Аз търся подкрепа от активните граждани на България и нашите коалиционни партньори. Това е най-нормалното нещо“, категорична беше Цачева.

 

„Моето предимство пред ген. Радев е, че съм юрист, че познавам законите, че знам, че на България и трябва справедливост. Аз съм участвала в изготвените законопроекти за съдебна и конституционна реформа. Категоричен мой ангажимент е и антикорупционния закон. Никой не може да отрече това. Този закон ще го има, защото той е важен. Изцяло защитавам интересите на българските граждани. В последните години в държавата се случват хубави неща“, каза още Цачева.

 

Тя обясни, че до момента не е имала разговори с Патриотичния фронт и Веселин Марешки. „Аз разговарям с всички български граждани и никога не съм се заигравала с техните страхове, за разлика от моите опоненти“, изтъкна Цачева.

 

Според нея много от активните граждани, които са естествената основа на ГЕРБ, не са излезли да гласуват, защото се е създало очакването, че вторият тур ще бъде решаващ. „Очаквам всички активни граждани на България да упражнят своето право на 13 ноември. За първия тур имаше различни възможности, но след него хипотезите са две. Вече е важно в каква България искаме да живеем след втория тур, искаме ли да бъдем в Европа, да сме свободни граждани“, посочи тя.
„По делата им ще ги познаете“, добави още Цачева.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Tsetska-Tsacheva–Moga-da-obarna-bitkata-v-moya-polza/113666/2/48

More in Политика

горица

Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер. А какво ще стане, ако и тя откаже?!

март 28, 2024
итн

ИТН върна мандата на Румен Радев. Президентът започва срещи с потенциалните служебни премиери

март 28, 2024
папка

Денков върна мандата, Радев се скара на ПП-ДБ и предупреди за риск от конституционна криза

март 27, 2024
иво христов

Проф. Иво Христов: Военният конфликт ще се разрасне и ще бъде жесток. Залозите рязко се вдигнаха

март 26, 2024
atanas-atanasov

ПП-ДБ официално предложи на ГЕРБ национален мандат с техен премиер, залата посрещна офертата със смях

март 26, 2024
радевbig_1b5a

Служебният кабинет се оказва по-сложен и от ротацията, задава се нова политическа каша

март 25, 2024