СВЯТ

Най-новият ракетоносец на Русия изпепелява позиции на „Ислямска държава” (ВИДЕО)

Най-новият ракетоносец на Русия изпепелява позиции на „Ислямска държава” (ВИДЕО)

Русия е нанесла поредни удари по цели на Ислямска държава и Джебхат на Нусра в Сирия. Това става ясно от публикувано видео от министерството на отбраната на Русия.

Джихадистите са ударени с крилати ракети, изстреляни от екваторията на Средиземно море. Освен това са участвали изтребители Су-33 от самолетоносача „Адмирал Кузнецов“ и корпуса на Русия в авиобазата Хмеймим.

В сирийската операция за първи път бе задействан стратегическият ракетоносец Ту-95МСМ. Той нанесе удари по ислямистите с крилати ракети Х-101.

Руският телевизионен канал „Звезда” излъчи кадри от удари на руската военна авиация по позициите на „Ислямска държава”. На кадрите се вижда как самолети на ВКС летят над Средиземно море. Бомбата, която е хвърлена от Ту-95, поразява обект на терористите.

ВКС на Русия в Сирия са унищожили пунктове за управление на терористите от ИД и „Джебхат ан Нусра”, складове с оръжие и военна техника, съобщиха от руското министерство на отбраната.

„Обекти на поразяването са командни пунктове на терористите, складове с оръжие и беоприпаси, струпвания на военна техника и цехове за производство на въоръжение. Координатите на всичките цели са проверени и потвърдени по няколко канала на разузнаването”, се казва в съобщението.

От руското отбранително ведомство отбелязаха, че пусковете на крилатите ракети с въздушно базиране са изпълнени от района над акваторията на Средиземно море. Самолетите са излетели от военни летища на територията на Русия, направили са две зареждания във въздуха и са преодолели над 11 000 километра.

блиц

http://www.blitz.bg/svyat/nay-noviyat-raketonosets-na-rusiya-izpepelyava-pozitsii-na-islyamska-drzhava-video_news463992.html

More in СВЯТ

djames-rubin

САЩ: Украйна да разкрие тежката истина за ситуацията на фронта, дори да не е в интерес на Зеленски

март 28, 2024
Алла Пугачева

Реакцията на Алла Пугачова на терора в „Крокус“ шокира руснаците

март 27, 2024
ukrainets-e-saboril-mosta-sasht-kadeto-951

Украинец е съборил моста в САЩ, където загинаха шестима, щетите са за 100 млрд. долара / СНИМКА

март 27, 2024
дъглас

Дъглас Макгрегър: ЦРУ и МИ6 са участвали в подготовката на терористичната атака в „Крокус“

март 27, 2024
борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
кулебаphp4gc0ib_559x345

Кулеба си изпусна нервите: Безсилни сме пред модернизираните руски ФАБ, дайте ни проклетите Patriot!

март 26, 2024