Политика

Очаквано реформаторската секта спасява кожа с подкрепа за Цачева: Свалихме комунистите от власт, няма сега да ги връщаме!

Очаквано реформаторската секта спасява кожа с подкрепа за Цачева: Свалихме комунистите от власт, няма сега да ги връщаме!

%d1%80%d0%b5%d1%84%d0%be%d1%80%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8768x432

„Партията, която свали комунистите от власт, не може да направи действие, с което да ги върне отново на власт“, заяви след срещата с Цецка Цачева реформаторът Божидар Лукарски и поясни, че реформаторите имат много аргументи, с които да засвидетелстват подкрепата си към кандидата на ГЕРБ.

В срещата участваха всички партии от Реформаторския блок, без формацията ДСБ, начело с лидера й Радан Кънев.

Оповестявайки получената подкрепа, след срещата Цецка Цачева заяви, че изборът бил ценностен. Тя подчерта, че изборът е ясен – от една страна е кандидат-президентската двойка на левицата – БСП и ДПС, вече официално и от друга страна е тяхната кандидат-президентска двойка.

Цачева посочи, че като представител на ГЕРБ, част от голямото семейство на ЕНП, кандидат-президентска им двойка е гарант за запазване на евроатлантическата ориентация.

Цецка Цачева очаква от лидерите на блока да призоват всички граждани на България, които не желаят отново управление на БСП и ДПС, които са свободни и изповядват демократичните ценности, да я подкрепят на втори тур.

„Не веднъж съм заявила, че обществото ни има нужда от справедливост, което означава продължаване на реформата в съдебната система“, заяви Цачева.

Тя нямало да се поколебае да внесе законопроект за изменение в Конституцията, ако постигне квалифицирано мнозинство в парламента.

„Приятели, изборът на 6-ти ноември е съдбоносен, на карта е заложено бъдещето на България„, заяви Цачева.

Тя изрази готовност за среща с кандидата на Реформаторския блок Трайчо Трайков. „Преди всичко каня г-н Трайков, готова съм във всеки един момент да се срещна с него и за мен е важно да чуя неговото мнение би ли допуснал той червен генерал да поведе президентската институция“, заяви Цецка Цачева.

Тя изрази готовността си и за втори дебат с генерал Румен Радев. Цачева посочи, че ако трябва да се пошегува, не се притеснява от това – „дами канят“.

Днешният разговор беше изключително конкретен. Той беше свързан с ценности, които българската десница е защитавала и защитава. Това заяви министърът на здравеопазването Петър Москов след края на срещата с кандидата за президент на ГЕРБ Цецка Цачева в централата на Реформаторския блок на ул. „Раковски” в София.

Москов изтъкна, че с Цачева са обсъдени три основни теми – сигурността, законността и начина на изразходване на финансите. Реформаторите са получили конкретни отговори.

Нюз БГ

https://news.bg/politics/reformatori-udryat-ramo-na-tsacheva-za-vtoriya-tur.html

Политика

More in Политика

171350701868336

Военният Запрянов: Нападението над Иран не застрашавало България, ние нямаме ПВО и разчитаме на НАТО

април 19, 2024
Bojko-borisov-655x346

Борисов гневен на Радев, отрече се от служебното правителство: Да си носи той отговорност!

април 18, 2024
президент

Радев намекна, че не иска Даниел Митов за външен министър, ето какво предприема

април 17, 2024
главун

Главчев маха втори министър – Георги Тахов сменя Кирил Вътев в земеделието

април 16, 2024
кючуков

Любомир Кючуков: Правителството не е експертно, а политическо, външната ни политика се разглежда не като национална, а като партийна

април 16, 2024
ezgif-2-b348f3a860

Излагация: Прекъснаха партийна среща на ПП в Пловдив с викове: Стига сте лъгали, Кокорчо / ВИДЕО

април 15, 2024