Политика

Патриотите след решението на ГЕРБ: При санирането има комисиони, а при пенсиите – не!

Патриотите след решението на ГЕРБ: При санирането има комисиони, а при пенсиите – не!

%d1%81%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b2valer%d0%b2%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%80%d0%b8-simeonov-jpg

„Не знам с какво позицията на ГЕРБ за подкрепата на кабинет се е променила. Това заяви Валери Симеонов, съпредседател на „Патриотичния фронт“ минути след като стана ясно, че партията на Бойко Борисов няма да подкрепи кабинет на коалицията в рамките на този парламент.

„Ние се опитваме да запазим стабилността, нямаме нужда от властови позиции, но в случай, че стабилно мнозинство в парламента и добре работещ кабинет са хвърлени в безвремието, ние желаем да не допускаме този политически хаос. Ние сме притиснати до стената, за да не допуснем безвремие и безредие в страната. Ще преговаряме и ще търсим съгласие с всички, за да продължим успешното и стабилно развитие на България. И 1 процент да има, ще работим да реализираме този мандат, посочи Симеонов.

Не приемаме упреците, че правим опит за саботиране на пенсионната система. Определихме източниците на доходите откъдето да дойдат за постигането на нашите предложения. Нужни са около 800 млн.лв., обяви на брифинг в парламента лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Не могат да се осигурят 800 милиона за хората пенсионери, а могат да бъдат извършвани подаръци в размер на 1 милиард лева под формата на саниране на апартаменти, подмяна на дограмата им и т. н. и т. н., възмути се Симеонов.

Разликата между 800-те милиона и единия милиард за саниране е, че при пенсиите няма комисионни, допълни той. И посочи, че не е основателно обвинението, че сме искали да повишим минималните пенсии, а останалите щели да бъдат ощетени, посочи още Симеонов.

Неистина е, че ние искаме да повишим всички минимални пенсии, включително, цитирам Менда Стоянова, на хората, които не са учили и не са работили. Втората неистина е, че сме искали да увеличим пенсиите за сметка на тези, които са плащали повече. Нашите предложения бяха прочетени от трибуната, коментира съпредседателят на ПФ Красимир Каракачанов. Как е възможно да имаме 1 милиард да имаме излишъци и да ги раздадем на наши фирми, а да нямаме за пенсиите, допълни той.

Ако някой си е мислил, че ние ще се откажем от нашето разбиране по темите, се е излъгал, отсече воеводата.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Patriotite-sled-reshenieto-na-GERB–Pri-saniraneto-ima-komisioni–a-pri-pensiite–ne/115188/2/48

Политика

More in Политика

тренд-граф

„Тренд“: ГЕРБ води с 10 %. ПП-ДБ пада и е в битка за второто място с ДПС и „Възраждане“

април 24, 2024
IMAGE_17713657_40_0

Унищожителни критики към Елена Йончева заради ДПС: Ударихте дъното! Сънувате евродепутатска заплата и всичките привилегии

април 23, 2024
плугчиева

Плугчиева подаде оставка като съветник на Главчев: Не е възможно днес да се съвместяват два поста!

април 23, 2024
ангелкова

Познахте ли коя е жената до Живко Коцев? Тя самата не можа да се разпознае

април 23, 2024
радев,радев

Радев подписа на Главчев да стане и външен министър

април 22, 2024
hristo-ivanov-02-1024x701-1

Христо Иванов с нов апел „Нито глас за Пеевски“

април 21, 2024