Личности

Премиерът на Словакия нарече журналистите „мръсни проститутки“!

Премиерът на Словакия нарече журналистите „мръсни проститутки“!

377
Словашкият премиер Роберт Фицо каза днес, че някои журналисти са „мръсни, антисловашки проститутки“, предаде Ройтерс.
Фицо реагира така на отправени в медиите обвинения, че правителството е нарушило правилата за обществените поръчки при организирането на културни мероприятия, свързани със словашкото председателство на ЕС, посочва агенцията, цитирана от БТА.

Той се ядоса, когато на редовната пресконференция след днешното заседание на правителството му бе зададен въпрос за тези обвинения.

След като произнесе тирадата си срещу журналистите, премиерът подчерта: „Аз стоя зад думите си. Вие не информирате, вие се борите срещу правителството“.

Според него отправените обвинения от Зузана Хлавкова и от антикорупционната организация „Трансперънси интернешънъл“ са „целенасочена атака с цел да бъде компрометирано словашкото председателство на ЕС“, което приключва през декември.

Хлавкова бе член на екип на външното министерство, натоварен да организира културни събития по повод на словашкото председателство, включително и една церемония през февруари за представяне на неговото лого.

На пресконференция в понеделник тя обвини своите началници, че са й оказали натиск да заобиколи обществената поръчка за церемонията и направо да работи с агенция за организиране на събития, близка до управляващата лява партия „Смер“ на премиера.

По същия начин, добави тя, бил организиран и концертът, отбелязал началото на словашкото председателство през юли, като за него били похарчени повече от полагащите се пари.

„Трансперънси интернешънъл“ пък писа на сайта си, че е помолила три разследващи организации в страната да проучат извършените нарушения.

На днешната пресконференция в Братислава говори и външният министър Мирослав Лайчак, който също отхвърли обвиненията срещу правителството.

ДИР БГ

http://dnes.dir.bg/news/zhurnalisti-evropeyski-parlament-slovakia-24568192?nt=4

 

Личности

More in Личности

Тъкър-Карлсън

Тъкър Карлсън от Москва: Тук всичко е много добре

февруари 5, 2024
1010x570

Путин ще се кандидатира за нов мандат като президент на Русия

декември 8, 2023
1010x570 (1)

Путин е номиниран за личност на годината от американското сп. „Тайм“

декември 5, 2023
big_Donald_Trump

Тръмп: Може да избягам при Путин в Русия, да си живеем в дворец със златен купол

август 22, 2023
c6f392104cabd7385808cd4c1b4c2f8d

Саркози разтърси света с коментар за Крим, Путин и войната, в Киев и Париж кипнаха!

август 17, 2023
берлускони-

Почина Силвио Берлускони (СНИМКИ)

юни 12, 2023