Важно

Путин: Европа, която е в упадък, да не ни учи на демокрация и ценности! Православието е част от нас и от душата на Русия!

Путин: Европа, която е в упадък, да не ни учи на демокрация и ценности! Православието е част от нас и от душата на Русия!

путин index
Руският президент Владимир Путин смята за „деградация на демокрацията“ приетата от Европейския парламент резолюция за противодействие на руската пропаганда срещу ЕС, предаде ТАСС.

По-рано днес ЕП прие с 304 гласа „за“ срещу 179 „против“ и 208 въздържали се резолюция, с която предупреждава, че ЕС се намира под все по-голям натиск от пропаганда от страна на Русия и ислямистки терористи. Според евродепутатите пропагандата цели изопачаване на истината, предизвикване на страх, съмнение и разделение в ЕС,съобщи на пресслужбата на ЕП.

„Ако такова решение (за борба с „руската пропаганда“) е взето, то говори за това, че наблюдаваме съвършено очевидна деградация, в политическия смисъл на думата, на представата за демокрация в западното общество“, заяви Путин пред журналисти в Москва.

Руският президент отбеляза, че за първи път чул от журналисти за приемането на резолюцията, макар че му било известно за дискусията по тази тема.

„Съвсем неотдавна – и тези опити продължават досега – се опитваха да ни учат на демокрация и ние винаги сме слушали от тези „учители“, че най-порочният начин да се действа с опонента е нещо да се забрани, а това не съответства на принципите и нормите на демокрацията. Най-добрият начин винаги е воденето на открита дискусия“, посочи Путин.

Той изрази надежда, че „здравият разум ще възтържествува“ и реално няма да бъдат наложени ограничения върху руски медии.

В днешната резолюция за борба с пропагандата на трети страни, включително Русия, се посочват телевизия RT, информационната агенция „Спутник“, фонда „Русский мир“ и Россотрудничество /Федералната агенция по работа с ОНД, сънародниците в чужбина и по международно хуманитарно сътрудничество/ , отбелязва ТАСС.

В отговор на въпрос очаква ли промяна към по-добро в отношенията със САЩ Путин изтъкна, че Русия винаги се е обявявала за нормални отношения с Вашингтон. „Винаги сме казвали, че всякакви ограничения в търговията и в икономическото сътрудничество вредят на всички“, добави руският лидер.

Междувременно прес-секретарят на руското външно министрество Мария Захарова нарече „информационно престъпление“ одобрената от Европейския парламент резолюция за борба с пропагандата от трети страни, включително и от Русия, предаде ТАСС.

„Това е престъпление. При наличието на реална заплаха за тероризъм, фундаментализъм, национализъм и ксенофобия, да се отклонява погледът на международната общност в съвсем различна страна е престъпление“, заяви Захарова. „Тази книжка е свидетелство за това информационно престъпление“, добави тя.

Европейският парламент одобри в сряда резолюция за борбата с пропагандата от трети страни, включително и от Русия. В залата са присъствали 691 депутати. „За“ са гласували 304 от тях, „против“ – 179, а 208 са се въздържали.

Точн преди 3 дни  Путин заяви, че православието е тясно свързано с руската история, в продължение на която това направление на християнството е играло важна роля в съдбата на Русия и затова е неразделно от страната, предаде агенция ТАСС, цитирана от Газета.ru в неделя, 20 ноември.
„В основата на нравствените ни ценности преди всичко лежат християнските православни ценности и в този смисъл православието, разбира се, е важна съставна част от душата на Русия“, заяви президентът.
По-рано Владимир Путин коментира предложението да разработи закон за традиционните религии в Русия.

През лятото руският президент Владимир Путин одобри пакет от антитерористични закони, които внасят по-строги ограничения върху мисионската дейност и евангелизирането.

Кросс, Блиц, Руски дневник, Нюз БГ

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022