Коментари

Тръмп и Путин ги обединява плашещата визия за света. Ситуацията е критична за американската, световна и българска партокрация!

Тръмп и Путин ги обединява плашещата визия за света. Ситуацията е критична за американската, световна и българска партокрация!

The Washington Post: Тръмп и Путин ги обединява плашещата визия за света

%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%be%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8fpasted_image_0_1

„В едно от най-популярните си изказвания Владимир Путин заяви, че политическата система на САЩ е корумпирана, авторитарна агресивна, и е настроена срещу външния свят, пише днес The Washington Post в редакционна статия.
Путин нарече антируската истерия, пропаганда и това се поддържа от Доналд Тръмп през миналата седмица. И тогава Тръмп каза, че „представлява онази значителна част от обществото в Съединените щати, която е уморена от същите тези елити, които в продължение на десетилетия са били на власт, тези, които не харесват и си предават властта по наследство.“
Вестникът коментира: „Може би изявлението на Путин не е в подкрепа на Тръмп, но Тръмп и Путин имат странен навик всяка втора дума от единия, да съвпада с думите на другия.“

„Изглежда, най-остро провокира Путин темата с Алепо и „бомбардирането от Русия и Сирия на болници, жилищни сгради и хуманитарен конвой на ООН“ широко осъдени от САЩ, като военно престъпление“, пише вестникът. Руският президент каза: „Ако не е нужно да се прави нищо, тогава не е нужно и да се атакува и Мосул.“
Вестникът твърди, че Мосул се контролира от ислямистки екстремисти, а „сред бунтовническите сили в Алепо има светски организации, опиращи се на Запада с основна цел сваляне на режима на Асад. US самолетите и на съюзници не били насочени съзнателно в болницата Мосул или в съоръженията на международни благотворителни организации „. Вестникът също така твърди, че кампанията в Мосул се поддържа много страни, а атаката на Алепо – само в Русия, Иран и режима на Асад.
В същото време, Тръмп поддържа гледната точка на Путин, според вестника. „Той многократно подкрепи призива на Москва към Запада да се обединят с Русия в борбата срещу тероризма, както той махна с ръка за Алепо, като смята, че този град „почти падна“,се казва в статията.
Ако Тръмп стане президент на САЩ, за Путин ще бъде „запълнена моралната, празнината“, която отличава режима му от политиките на Белия дом, или ще бъде едва видима“,заключава The Washington Post.

Въпреки колосалната пропаганда и подкрепа за Хилъри от еврейско-финансово-корпоративните групировки, ФБР удари Хилари Клинтън дни преди изборите. Демократите обвиниха директора на ФБР, че е нарушил закона в опит да повлияе на изборите.
Директорът на ФБР Джеймс Коми съобщи, че Бюрото разполага с новооткрити имейли, които може би са свързани с разследването на работата на Хилари Клинтън като държавен секретар. Разкритието на Коми предизвика напрежение в страната само няколко дни преди изборите изглежда Тръмп окончателно повежда.
Демократите обвиниха директора на ФБР, че е нарушил закона в опит да повлияе на изборите. Закон от 1939 г. забранява на служителите на ФБР да използват служебната си власт, за да влияят на избори.
Федералните следователи са взели заповед за преглеждане на новооткритите имейли, предаде агенция Ройтерс.
Председателят на кампанията на Клинтън Джон Подеста и мениджърът на кампанията Роби Муук поставиха под въпрос решението на Коми да уведоми Конгреса, преди да е наясно дали тези имейли са от значение.
Писмото на Коми било „дълго на намеци, кратко на факти“, заявил Подеста пред Си Ен Ен и обвини шефа на ФБР в създаването на прецедент, оповестявайки аспекти от разследването толкова малко време преди изборите.
Тръмп, използва този проблем като доказателство за аргументите си срещу Клинтън, че тя е корумпирана и неблагонадеждна.
Доскоро социологическите проучвания даваха преднина на Клинтън пред Тръмп, но Тръмп стопи разликата и то преди скандала с имейлите да избухне отново.
Ситуацията става критична за американската, световна и българска партокрация.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД

Коментари

More in Коментари

урумов

Започна промиването на мозъци за покушението срещу Роберт Фицо

май 16, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024
960x540

Акад. Петър Иванов: Вижте преди изборите каква е истинската реалност у нас

май 4, 2024
залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024