Политика

Т. Томов за избора на Тръмп: Това е световен бунт! Брекзит, Америка, утре Франция, Германия! Няма да има война с Русия!

Т. Томов за избора на Тръмп: Това е световен бунт! Брекзит, Америка, утре Франция, Германия! Няма да има война с Русия!

 томовa66f83332bd1c46ff2ad371bd07ddec3

Никога не бих предположил, че Тръмп ще победи. Поне в моята глава това е експлозия в мозъка. Добре дошли в американската революция от 2016-а, заяви журналистът Тома Томов.

„Все едно варварите са влезли в Рим, три дни са грабили и са си отишли. Горят всички големи домове – домът на Буш гори, домът на Клинтън гори… Нищо апокалиптично няма. Няма да има гражданска война. Американците са консервативна нация. Ще продължат напред с този си избор и ще променят политиката”, прогнозира той.

 

Доналд Тръмп има възможност да върне голямата икономика в щатите, може би ще има политика, близка до тази на Теодор Рузвелт”, коментира Тома Томов избора на милиардера Тръмп за 45-и президент на Съединените щати.

 

Според Томов Тръмп ще задоволи желанията на унижените и бедни американци и по този начин може и да има успешна политика в следващите години. „Добре дошли в американската революция от 2016 г. и в понятието класова борба”, каза Томов.

 

„Целият американски естаблишмънт – Уолстрийт, Силиконовата долина, Холивуд, американската преса, банките, Блумбърг – всички бяха стегнали редици и бяха за Хилари Клинтън. Всички казваха, че тя ще победи.  Журналистите бяха тотални платени лакеи. Това е отвратително“, припомни Томов.

 

„Това е бунт в целия свят. Брекзит, Америка, утре може да са Франция, Германия, Холандия… Това е бунтът срещу единият процент, който изсмуква всичко”, каза Томов.

„В Америка ще има много разделителни линии ще има винаги класова борба, обаче Тръмп може икономически да победи. Америка е велика страна и ще остане най-великата страна”, смята Томов.

„В щатите няма да има гражданска война, хората ще продължат с този лидер и ще си променят политиката”, допълни Томов.

 

Според журналиста политиката на Тръмп ще е близка до Рузвелт. „В Америка ще има много разделителни линии, ще има класова война. Той може да победи икономически. Със сигурност няма да има война с Русия. Сега Путин ще бъде детрониран от образа на главен демон. До една година ще има някаква нова Ялта 2. Или Тръмп ще отиде в Русия, или Путин ще отиде във Вашингтон”, прогнозира журналистът.

 

„Ако трябваше да отиде на голяма Студена война, Путин нямаше да издържи. Сега му се дава още живот и то много”, заяви Томов.Със сигурност няма да има война с Русия. Името на Русия беше споменато от Тръмп 168 пъти. На Путин му се дава още живот и то много. Преди година Путин каза на Тръмп: „Вие сте ярка и талантлива личност”. Аз обаче не виждам нищо талантливо в него.

 

Президентската кампания беше отвратителна особено със сексуалните дивотии. Тръмп ще върне голямата икономика. Ще задоволи неуспелите, бедните. Иначе новината, че е спечелил, бе експлозия за мозъка, коментира Тома Томов.

 

В България ще слушаме новия шеф от Америка. Политиците ни не могат да правят нищо друго, освен да слушат.

Томов коментира и предстоящия балотаж: Има много омраза. Дайте да не я увеличаваме повече. От омраза на политиците ще им се изправят всички мозъчни гънки. Много разделена нация сме. Модернизация така не се прави. Бях отвратен от двама министри, няма да им казвам имената, за да не си цапам устата. Казвам им: Проявете малко уважение към ген. Радев. Какво толкова като стане президент?! Познавам генерала от 10 години. Той познава всички основни американски мисии. Има широко геополитическо мислене.

По отношение на референдума Тома Томов заяви: Това, което прави Слави, е уникално. Това е гласът на народа. Нека да видим какво ще стане след промяната на политическия модел.

Епицентър

http://epicenter.bg/article/Toma-Tomov–Otvraten-sam-ot-ministri–Ot-omraza-na-polititsite-shte-im-se-izpravyat-mozachnite-ganki/113766/2/0

Политика

More in Политика

big_12

СТЕНОГРАМА закова Главчев за детската болница – кой е отговорен, ето как е прието решението

май 2, 2024
РАДЕВ100450_660_370

Радев: Честит Първи май! Без социална справедливост всяко общество е обречено на разделение

май 1, 2024
прокуратура

Прокуратурата по казуса с фалшивите подписи: Има данни за документни престъпления

април 29, 2024
лена

Лена Бориславова за фалшифицираните документи: Не се притеснявам от проверка, не съм търсена от органите на реда

април 29, 2024
корал

Сдружение „Корал“: Петков и Бориславова фалшифицираха подписите ни, за да може той да стане премиер. Те са за затвора

април 28, 2024
ezgif-3-57df8d198e

Драмата се заплита. Киро убеден, че Пеевски няма да го нарича пудел и булка, ако е без бодигардовете си

април 26, 2024