Коментари

Шах и мат за премиера!… Свърши се с куклите и парцалките на Борисов, останаха заплахите!

Шах и мат за премиера!… Свърши се с куклите и парцалките на Борисов, останаха заплахите!

%d0%ba%d0%be%d0%bb%d1%8c%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8124-107573-1_wide

Днес се случи нещо, не просто странно, нещо, натоварено с много въпросителни. Плевналиев се показа като държавен глава. За първи път откакто е президент.
Не знам дали заслугата е негова или на неговата администрация, но Борисов получи още едни, според мен силен шамар, макар и като звук приглушен.
Очакванията днес бяха – влизат, получават мандат и го връщат на минутата. Този сценарий ни бе разиграван от дни, откакто ББ каза, че подава оставка. Връща мандата с ехидното до цинизъм „да си правят кабинет“ и със самодоволното очакване: „ще ви видя сега…“, бандитски слага ръце в джобовете и застава начело на истеричната си банда, готов на всякакви протестърски атаки…
Но, неговият или по-точно, неговичкият президент, днес не връчи мандат, днес той започна консултации. И най-противно на Борисов заяви, че те ще приключат в края на другата седмица и едва тогава ще свиква съвета за национална сигурност и едва след това ще започне с връчването на мандати.
Просто е. Днес е 17.11.2016 година, излиза, че до края на годината процедурата по връчване на мандатите няма да е приключила.
А това означава, че Плевналиев няма никакво намерение да прави служебен кабинет, по схема, начертана от Борисов. Т.е. Борисов, следва да продължи да управлява като МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ В ОСТАВКА, да си приключи годината, да не прехвърля на никой друг надробеното.
И няма как в този случай, отново да пъхне ръката си в джоба и просто да напусне. Свърши се с куклите и парцалките за Борисов. Останаха заплахите – „който от министрите му влезе в служебното правителство, да забрави за ГЕРБ“.
Остана и лъжата и измамата – на ход е Той да ги приложи и по темите на референдума. Ще видим, защото и това е въпрос на бъдещия консултативен съвет. Може би смелостта на Плевналиев няма да е само за днешния ден.
Защото, ако не се намерят спирачки за този почти полудял човек, който все още е в ролята на министър председател, макар и в оставка, ама истински, законови спирачки, ще продължи опита му цялото общество да бъде заразено от гангрената обхванала него и собственият му ГЕРБ.

Любомир Кольовски, фейсбук

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024