Политика

В България липсва воля за борба с корупцията! Очаквах народните представители да са острието на народната воля!…(като мен)

В България липсва воля за борба с корупцията! Очаквах народните представители да са острието на народната воля!…(като мен)

5e_0vipey
България пропусна шанса си да даде ясен политически знак, че има воля за борба с корупцията, заяви Меглена Кунева.
Коментарът на вицепремиера в оставка и лидер на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева бе направен след заседанието на Парламентарната комисия по правни въпроси, съобщиха от пресцентъра на ДБГ, цитиран от БТА.

Народните представители от БСП, ДПС, БДЦ и ПФ не подкрепиха законът за антикорупцията да се разгледа в заседанието на правната комисия. По думите й Законът за антикорупцията беше гласуван на първо четене със 130 гласа.

„Очаквах това антикорупционно мнозинство в Народното събрание да продължи. Очаквах народните представители да са острието на народната воля високите етажи на властта да се изчистят от корупция“, е казала още Кунева.

Според нея Народното събрание е трябвало да е в активна позиция.

„Ако това Народно събрание имаше воля, Правната комисията щеше да бъде в пълен състав. Исках активна позиция на парламента, цялата Правна комисия да е на линия, за да каже всеки депутат какво е говорил с избирателите си за този закон“, е посочила Кунева.

Тя е припомнила, че ЗСВ е взел формулата за проверка на имуществото от антикорупционния закон, като ЗСВ се прие, а антикорупционният закон – не влезе за разглеждане в комисията.

„Проверката ще я има за съдебната система, но за всички политически длъжности ще е фиктивна – това е нездраво“, е коментирала Кунева.

Според нея днес е даден много лош знак за гражданите, че политиците не гледат сериозно на най-важния инструмент за противодействие на корупцията. Тя е добавила, че е разочарована от този знак към гражданите.

В отговор на репортерски въпрос, председателят на ДБГ е посочила, че „Движение България на гражданите“ остава с висок скептицизъм относно съставянето на правителство при това мнозинство.

Dir.bg

loading...
Политика

More in Политика

big_se

Безпрецедентно решение на властта: Военен парад за Гергьовден на 6-и май няма да има

април 25, 2020
do-den-dva-razbirame-shte-se-varnat-li-763

Ще се върнат ли учениците в училище и ще има ли матури? Ето какво казаха Борисов и Вълчев

април 25, 2020
phpdyjrut_800x_

Искам по-рано да премахнем извънредното положение, но здравният министър да може да издава извънредни заповеди

април 25, 2020
dzhip-1

“Най-ми е странно като по-стари от мен ми викат батко!“ (ВИДЕО)

април 24, 2020
вежди

Вежди Рашидов: „Трябва да поздравиме Борисов. Кажете ми кой друг, освен да говориме, работи?“

април 24, 2020
phpc4glap_800x_

“Бойко, тази вечер на мека пухена възглавничка сладък сън ще спиш“

април 23, 2020