Коментари

Борисов пак си смени мнението, но май е за добро, защото след предсрочни избори идва ляв кабинет!

Борисов пак си смени мнението, но май е за добро, защото след предсрочни избори идва ляв кабинет!

Александър

КАЗАХ КАК СТОЯТ НЕЩАТА ПРЕДИ 2 ДНИ. ЧУЛ ТОВА БОРИСОВ И МАЙ ПАК СИ СМЕНИ МНЕНИЕТО. НО ПЪК МОЖЕ ДА Е ЗА ДОБРО – написа във фейсбук страницата си Александър Йорданов.

Поводът – негово интервю пред радио „Пловдив“, където заявява: След едни предсрочни избори се очаква Левицата , ПФ, ДПС да развият своя успех, който постигнаха на президентските избори.

И ОЩЕ:

Ходът на Плевнелиев с даването на мандата на Реформаторския блок  според мен не бе обикновена процедурна, формална стъпка. Той вложи в този ход и това пролича от думите му очевидно и своя авторитет, макар и в края на мандата. Той очевидно искрено желае в този парламент да има дясноцентристко правителство или още едно дясноцентристко правителство и с това ни подскача на всички, че този вариант е може би вариант, който в неговото съзнание ще балансира до голяма степен лявоцентристкия успех с избора на Румен Радев от левицата за президент. Тук искам да кажа, че това е позната в политиката формула от типа  „президентът ваш, премиерът наш”. Но тук въпросът е още по-голям, защото не само според президента и според реформаторите, но и според мен, и според много нормални граждани по-лошият вариант е след едни нови избори до левия президент да застане и едно ляво правителство и едно лявоцентристко мнозинство в парламента. И това е прогноза, която не е лишена от аргументи.

Премиерът Борисов допусна сериозна политическа грешка като обвърза избора на президент със съдбата на правителството на България. Това е голяма политическа грешка – така един сериозен политик не може да постъпва. Второ, обаче си мисля, че ако се върнем към историята никога Българската социалистическа партия не е бързала към предсрочни избори. Имаме типичния пример от края на 1990 г., пак по това време, беше декември, когато Андрей Луканов подаде оставка и вместо да се отиде на предсрочни избори, както сега иска БСП, тогава БСП вложи много енергия да се състави правителство с премиер Димитър Попов, в което, ако си спомняте, участва и вашия пловдивски депутат тогава Иван Костов като министър на финансите. Това правителство отложи изборите. Не казвам, че е било добро, не казвам, че е било лошо, то предприе някакви действия, някакви реформи, но мисълта ми е, че БСП никога не е пропускала така към избори предсрочно, а сега го прави. И това е нещо, за което трябва да си зададем въпрос защо. И отговорът е ясен – защото те са направили анализ, че сега е моментът след президентските избори да развият своя успех и евентуално в края на месец април – май България да има за министър-председател Корнелия Нинова. Това е анализът, който те са направили. А какво като анализ прави дясното за мене си остава една загадка.

БНР

http://bnr.bg/plovdiv/post/100771921/sled-predsrochnite-izoborite-idva-lav-kabinet

 

Коментари

More in Коментари

залез

Свидетели сме на залеза на Запада. Е, няма да е безболезнено, но и никой не е обещавал да е

април 30, 2024
лена киро

Кирил и Лена – мизерия на съзнанието с участието на всички държавни институции

април 29, 2024
960x540

Тази арт-инсталация е струвала 100 000 лева. Аз съм виждал графити в подлези, в които има повече „арт“

април 28, 2024
phpgoo0bk_800x_

АНУШКА ВЕЧЕ Е РАЗЛЯЛА ОЛИОТО

април 26, 2024
big_big_fd97e460-dfc9-4ed6-9eb8-3d4d9019a6b1

Иво Сиромахов: Ако имате познат лекар, взимайте фалшив болничен, балъците нека си работят, хахаха

април 20, 2024
960x540

България е на прага на конституционна криза. Вината за това е изцяло на правната нула Христо Иванов

април 18, 2024