Европа

ЕС ни връща и нерегистрираните мигранти, кабинетът проспа обръщането на вълната!

ЕС ни връща и нерегистрираните мигранти, кабинетът проспа обръщането на вълната!

мигранти ББС1464938953-0000212508-article3

Утре България ще получи много лоша новина. Заради безхаберието на външния и особено на правосъдния министър от кабинета Борисов 2 вълната на миграцията ще се обърне от Германия към нас. Ще ни бъдат връщани не само регистрираните мигранти по Дъблинското споразумение, но и нерегистрираните, които ловки и отчитащи се нагоре трафиканти са пуснали през нашата територия посредством нов евромеханизъм.

„На Европейския съвет в четвъртък премиерът в оставка Бойко Борисов ще наблюдава в Брюксел официално обръщане на мигрантския поток от запад на изток. Няма да реже лента. Неговата мисия на дипломатически пощенски гълъб, който в края на лятото отнесе послание от Турция до Германия, ще приключи с отговор от Германия до България. В него ще пише, че започва връщане на мигранти, които са минали оттук на път за Германия, но молбите им за убежище там са били отхвърлени. Така Борисов може да си отиде, но мигрантите ще останат”, пише в кореспонденция от Брюксел в. Сега.

„Седмица преди срещата на високо равнище в Брюксел Европейската комисия публикува четвъртата си препоръка, за да се поднови връщането на мигранти съгласно Дъблинския регламент. Той бе спрян през 2011 г. след решения на Европейския съд за правата на човека в Страсбург и Съда на ЕС в Люксембург, според които условията в гръцките бежански лагери са нечовешки. Миналия четвъртък Комисията в Европарламента по гражданските свободи, правосъдието и вътрешните работи гласува за създаване на нова Европейска агенция за убежище, която ще замени сегашната Европейска служба за подкрепа на предоставянето на убежище. Това означава, че заселването на мигрантите няма да е въпрос само на договорка между кабинета и общините, както си представя българското правителство, а ще става под европейски надзор. Пари за тази цел ще се намерят и нищо чудно мигрантите да се окажат по-добре обезпечени от местното население, сред което ще бъдат настанени.Това ще бъде стимул да останат, където им бъде посочено, но за да не мърдат, е предвиден и допълнителен инструмент. По принцип Дъблинският регламент е измислен, за да се предотврати явлението, наречено asylum shopping („пазаруване на убежище“). Този пропуск вече се поправя чрез промяна на регламента Евродак (Eurodac regulation), който е помощник на Дъблинския регламент. Съветът на ЕС по правосъдие и вътрешни работи (Б.р., на който правосъдният министър на Борисов Екатерина Захариева си направи селфита с важни клечки, но пропусна да възрази и да защити интересите на България, а нейният глас щеше да блокира решението – в ЕС всичко се приема само с единодушие) одобри миналия петък мандат за започване на преговори с Европарламента за промяна на Евродак.

Чрез Евродак ще се установява точно къде за първи път е бил мигрантът и ще бъде връщан, дори без да е подавал там молба за убежище. Знае се, че мигрантите смятат България за непривлекателна, и бързат да я минат транзит не без подкрепата на официално толерирани и самодейни каналджии. Затова не кандидатстват за убежище тук, а се стремят да подадат първа молба в държавата, която е тяхна крайна цел. Тази игра свършва и България ще понесе последиците от обръщането на мигрантския поток. Борисов ни сочи заплахите на Ердоган, че ще отвори шлюзовете за бежанци, но подготвя българския терен за продължително заселване на нежелани от други европейски държави мигранти”, пише от Брюксел Светослав Терзиев.

19 минути

http://19min.bg/news/8/83411.html

Европа

More in Европа

борел

Жозеп Борел: Западът подкрепя Киев в полза на своите интереси, а не от любов към украинците

март 26, 2024
орбан402460791

Орбан: Западът може да изпрати войски в Украйна до два-три месеца. Брюксел е пленник на мрежата на Сорос

март 22, 2024
урсула фон

Икономиката на ЕС минава на военен режим заради „заплахата от Русия“

март 21, 2024
Image_17388245_40_0

Макрон: Ако Русия спечели войната срещу Украйна, „авторитетът на Европа ще бъде сведен до нула“

март 15, 2024
IMAGE_15742539_40_0

В Германия започва разследване: Записът на немски офицери за удари по Кримския мост с ракети „Таурус“ е автентичен

март 2, 2024
epa06737904 A car drives on the Krymsky (Crimean) Bridge over the Kerch Strait 15 May 2018, prior to its opening ceremony. The 19-kilometers-long road-and-rail bridge connects the Crimean peninsula,  annexed by Russia from Ukraine in March 2014, with the Taman Peninsula of the Russian mainland. Public transport and automobiles traffic on Crimean Bridge will be launched in early hours of 16 May 2018.  EPA/ALEXANDER NEMENOV / POOL

Скандал: Германия планира да участва в терористичен акт срещу Кримския мост с ракети „Таурус“ / СТЕНОГРАМА

март 1, 2024