Важно

Защо правителството крие, че от една година „Булмаркет ДМ“ е без валиден лиценз за жп транспортиране и лъже брутално обществото!?

Защо правителството крие, че от една година „Булмаркет ДМ“ е без валиден лиценз за жп транспортиране и лъже брутално обществото!?

„Компанията „Булмаркет“, чиято собственост са взривилите се вагони в с. Хитрен, е била прелицензирана през пет години и няма информация да не е отговаряла на условията за издаване на разрешение от железопътната администрация. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски по повод информацията за офшорната собственост на превозвача, цитиран от bTV.“

15644456_10208020289849664_2021627326_n-1
Защо правителството крие, че от една година „Булмаркет ДМ“ е без валиден лиценз за жп транспортиране и лъже брутално обществото!? Какво крие Железопътна администрация по заповед на Цацаров?

Защо Главният прокурор лично е забранил да се говори каквото и да било, свързано с трагедията край Хитрино!? #КОЙ всъщност носи отговорността за смъртоносния влак?

Защо всички „медии“ като послушни папагали повтарят опорната манипулативна дезинформация, не смеят да задават въпроси и не смеят да проверяват елементарните лъжи на управляващите и задкулисните мафиотски кръгове!?

Преди една година със заповед на изпълнителния директор на „Железопътна администрация“ е отнет лиценза за железопътен превоз на фирмата „Булмаркет“.

Дали заповедта е истинска и дали в последствие е оспорвана и успели ли са от фирмата да си върнат лиценза няма как да узнаем. Можем единствено да ви покажем този документ:

В същото време служители от бранша коментират в социалните мрежи, че „Частните превозвачи редовно превишават скоростта за движение на влаковете и нарушават правилниците за движение по железопътната инфраструктура. Скоростта за движение по железния път не е случайна. Всичко е предварително изчислено и обвързано основно с безопасността на превозите. От страна на ДП „НКЖИ“ редовно се контролира състоянието на железния път (ръчни измервания, ежедневни и ежемесечни прегледи, измерват се параметрите на железния път с пътеизмерителна лаборатория и т.н). Но заради ненаситното човешко око за печалби от страна на превозвачите се стига до такива ситуации. Редовно машинистите им карат влаковете над разрешената норма часове, което води до преумора и е предпоставка за произшествия. Сега се почна една офанзива за състоянието на железопътната инфраструктура, че видите ли била опасна, не се поддържала, не се правели ремонти и какво ли още не. Знайни и незнайни експерти започнаха да дават акъл и да се упражняват по темата. И гледам, че всички защитават превозвача, а при този случай той е 100 процента виновен. Но явно пак става въпрос за пари. Това е класическо дерайлиране при движение през отклонение на жп стрелка с двойно по-голяма скорост от разрешената. Не може да кажеш, че си видял показанията на предупредителния сигнал, който е на 1 километър от входния сигнал на гарата и да не предприемеш никакви мерки за ограничаване на скоростта. Това навежда на мисълта, че са били задрямали и двамата машинисти и са се събудили, когато яко ги е разтресло влизането през отклонението на стрелката в гара Хитрино, задържат екстренно, къса се влака и се накамарват вагоните. А колкото до бутона за бдителност, те го натискат инстинктивно.“

https://www.your-day.net/

Биволъ

Важно

More in Важно

111111111

Какво е социално казино – Новата завладяваща тенденция в онлайн пространството

юни 17, 2023
vlizat-sila-novite-nakazaniia-214

Влизат в сила новите по-строги наказания за нарушителите на пътя, вижте ги

март 27, 2023
big_46ae490b9d254124ac2213dedacb6e3c_1_

Данните на БНБ бият тревога: Внимавайте с кредитите! Може да се наложи да платите двойни лихви

декември 30, 2022
кауфphpygfbhc_800x

„Кауфланд“ с важно съобщение, алармира за голяма измама

декември 11, 2022
ezgif-5-b96576f89f

Извънредно: Появи се ВИДЕО с 12-г. Александър от неделя сутрин, ето какво прави

ноември 13, 2022
poiavi-se-versiia-kade-mozhe-da-bade-187

Разпространяват грешна информация за Алексaндър от Перник!

ноември 12, 2022