ОБЩЕСТВО

Зловеща Коледа в Перник! Лекар към сина на болна жена: Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе. Вие за мен сте капитал!

Зловеща Коледа в Перник! Лекар към сина на болна жена: Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе. Вие за мен сте капитал!

1482742326-001-7-480x381
Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе…я виж колко хора са се натръшкали, начело с Айнщайн…“. Това казал на перничанин скандалният доктор от невролагията в пернишката болница – Петър Младенов в навечерието на Коледа. Но скандалното изказване не спира до тук. Докторът заявил в прав текст: Тук не е лечебно заведение – ние сме регистрирани по Търговския закон и сме акционерно дружество – вие за мен сте капитал, не болни – а аз трябва да продавам болнично легло на всеки 3 дни. Аз имам сметка да продавам легла, а не пациентите да ми залежават.“

Историята разказва Ники Асенов във фейсбук групата „Снимай Перник, нека всички да видят“.

„Какво ли е в навечерието на най-светлите празници , някой да ти каже :“ Не плачи, момче – майка ти ще умре така или иначе…я виж колко хора са се натръшкали, начело с Айнщайн…“ Може би, нямаше да боли толкова, ако този някой беше просто някакъв човек.Това са думите на доктор Петър Младенов -от Неврологията в Перник. Възрастен, белокос, стар доктор, не някакъв младок, който не си мери приказките. И искам да продължа с историята…майка ми я приемат с мозъчен исулт за лечение само за 3 дни. Такава била клиничната пътека!!!Но следващата реплика на доктор Младенов отново ме връща в реалността: “ Тук не е лечебно заведение – ние сме регистрирани по Търговския закон и сме акционерно дружество – вие за мен сте капитал, не болни – а аз трябва да продавам болнично легло на всеки 3 дни.Аз имам сметка да продавам легла , а не пациентите да ми залежават.“!!!

Всичко това се разиграва на следния фон : Болнични колички с тежко болни хора се редят на Регистратурата за отпечатък, като таксиметрови коли на пиаца, температурата е под нулата,( майка ми допълнително хвана и тежък грип точно тогава) , санитарки и сестри по време на 30 минутната регистрация се оплакват ,че работят по 16 часа,без почивка ,сън, храна, в отделението, в стаята на сестрите е нужно да се поставят някакви въздуховоди, защото нищо не се вижда от цигарен дим, в лечебната стая преброих само 15 хлебарки в шкафчето, а обслужващата сестра ме помоли да я изчакам 10 минути, защото трябвало да си изпуши цигарата, и поне 3 доктори ме попитаха “А бе ти защо извика Спешната помощ?“ Толкоз! Здравна реформа! Къде са ми Здравните осигуровки, доктор Младенов ? Вече знам – Болницата е търговски обект, не е лечебно заведение. Днешният герой на деня е точно този човек – доктор Младенов.Аз спасих майка си, той я изтъргува!

Попитах го за опцията да преместят майка ми в специализирана клиника в София, при което той отвърна „: Момче, защо ще си харчиш парите – ще я откараш там и ще си я вземеш с краката напред, няма нужда, тя е стара жена, не си троши парите!“

„Искам да сигнализирам и за това, че отделението е пълно с тежко болни хора – обездвижени, покосени от исулт, беззащитни са като бебета, а трябва при всички положения да бъдат изписани след 3 дни! Тези хора са обречени ! Без постоянни лекарски грижи половината от тях ще починат в първите 3 месеца ! Това е сеч !!!“, пише още Ники Асенов.

Под поста на Ники Асенов друга перничанка коментира: „Същият този неудачник даваше три дни на баща ми и смяташе, че има тумор, а всъщност нямаше нищо такова, именно това гнусно неврологично отделение и наглия персонал го погубиха и погубват много, които стигат до него! И докато персонала си пуши цигарите и си пие ракията в стаичката, близките ни измират на болничните легла!“

Припомняме, че преди време същият доктор Петър Младенов бе обвинен, че опипва пациентки при преглед. Тогава за скандала гръмнаха и националните медии. Но…той продължава да ни лекува, перничани.

Източник: Zapernik.com.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/obshtestvo/grmi-skandal-v-pernik-lekar-km-sina-na-bolna-zhena-ne-plachi-momche-mayka-ti-shche-umre-taka-ili-inache-vie-za-men-ste-kapital_news474489.html

ОБЩЕСТВО

More in ОБЩЕСТВО

171544294712064

Трагедия! Наш спортист почина само на 38 години

май 11, 2024
1010x570

Американците ни натискат да дадем на Украйна безплатно двата реактора от АЕЦ „Белене“?

май 11, 2024
qvor-dachkov-e1486391023192_1746892204914951909_big

Дачков коментира Волгин по „Панорама“: Това е единствената мотивация при 100% от кандидатите

май 11, 2024

Топ 5 тенденции в онлайн казината през 2024 г.

май 11, 2024
geshev-draganova

Беновска поиска пари от Гешев. Той й отказа и изрева: НЯМАМ КИНТИ!

май 10, 2024
dbce8e26f0284e3dbf72e16c4d697f3d

Историкът Георги Димов: Вървим към пета национална катастрофа, България е от губещата страна

май 10, 2024