СВЯТ

ИЗВЪНРЕДНО! Украйна пак пламна! Киев отново атакува позиции на опълченците край Луганск! Засега неуспешно!

ИЗВЪНРЕДНО! Украйна пак пламна! Киев отново атакува позиции на опълченците край Луганск! Засега неуспешно!

%d0%bb%d1%83%d0%b3%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba1482157111-aaaa-karta-donbas-boeve
Вчера следобед, 18 декември, подразделения на украинската 54-а бригада след артилерийска подготовка (с използване на забранените от Минските споразумения 122-мм и 152-мм оръдия) безуспешно се опитаха да пробият линията на донбаските опълченци в района на Светлодарската дъга край Дебалцево. След понесените загуби от десетки убити и ранени, оставени на бойното поле, те се върнали на първоначалните позиции.

Военни експерти изразяват недоумение от този ход на украинското командване, защото зимният ден има малка светла част, а вечер в Донбас сега падат силни студове. Двама войници от 3-и батальон на 72-ра бригада в Авдеевка са умрели от преохлаждане, а 30% от батальона до вечерта е излязъл от строя от премръзване. От прехванатите радиоразговори става известно, че полевите болници са препълнени, не достигат лекарства.

Все още не е известно на какво равнище е отдадена заповедта за настъпление и какви сили са привлечени но са използвани тежки оръдия и БМП. Същевременно не е осигурена необходимата логистика за настъплението. Самите украински войници свидетелстват, че отдалите заповед за атака командири край Авдеевка са били пияни.

Положението на украинските войници се влошава с всеки час. Все още няма осигурено топло облекла за предната линия, пунктове са сгряване и топла храна. Това е довело до първите случаи на дезертиране.

В украинската 30-та отделна механизирана бригада се очаква да пристигне инспекция от щаба на ръководството на Оперативната тактическа група „Мариупол”, което няма никаква представа какво става в съединението.

Днес в боевете при опита да се пробие отбраната в района на село Калиновка в околностите на Калиновка са убити украински войници, а четирима са ранени.

При безредното изтегляне на изходните позиции, украинските подразделения и „Десен сектор” с обстреляни от своята артилерия.

ОТ ФОРУМА:

Администрацията на Барак Хюсейн си отмъщава за Алепо. Добре че лудата Хитлери не стана президент, щеше вече да е пламнала планетата.

От украинец акъл не търси. Ебаси изметта. САЩ да си вземат Киев барабар с лумпените вътре а източната част да си решава съдбата сама. Тези хора искат самостоятелност и защо за Косово да може а за Новорусия да не може. Отворете някой стар Атлас. Никъде няма да намерите държава Украйна. Такава държава никога не е съществувала. Никога!!! А и вече не съществува.

Колко трябва да си тъп за да се вържеш на акъла на черната маймуна при положение, че виждаш какво се случи със всички други глупаци които му заиграха по свирката. България да бяха видели е достатъчно. Каква разруха донесоха американците и еврогейците на света. Поне това да бяха видяли. Да ама не. Сега ще си плащат и те като нас за глупостта. Бог да пази Русия. Бог да пази и Путин. Велик ръководител на велика братска нам страна.

По публикации на „Русская весна”
БЛИЦ

http://www.blitz.bg/svyat/ukrayna-pak-plamna-po-neizvestna-zapoved-voynitsi-na-kiev-atakuvat-pozitsii-na-oplchentsite-kray-lugansk_news472860.html

СВЯТ

More in СВЯТ

cf67c3d4c86ffdb6cdc9074ee377d956

Експерт: Военните игрички на Запада в Украйна ще приключат с ядрен отговор на Русия

май 2, 2024
1010x570

Председателят на Кримския парламент: Не са забравени жертвите в Одеса, нито техните палачи. На всеки ще се въздаде според делата

май 2, 2024
1010x570

В Москва откриха изложба на западно военно оборудване, заловено в Украйна / ВИДЕО

май 1, 2024
знаме - ес

ЕК откри официално производство срещу Фейсбук и Инстаграм заради „руска пропаганда за евроизборите“

април 30, 2024
лари

Бившият аналитик на ЦРУ Лари Джонсън: Украинците губят и никакви пари на света няма да им помогнат

април 30, 2024
756723892647978

Кличко: Украйна може да спре да съществува след няколко месеца

април 29, 2024